8 Şubat 2006'nın önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2006 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 16.00'da Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ve beraberindeki heyetle görüşecek. Arınç, saat 16.45'te konuk başkan ile birlikte basın açıklaması yapacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 17.00'de Moldova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Avrupa ile Bütünleşme Bakanı Andrei Stratan'ı kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da saat 10.00'da, 'Çocuk Koruma Sistemi'ne ilişkin proje bilgilendirme toplantısına katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Ankara'da saat 10.00'da, '2006-1 İlk Atama ve Yeniden Atama'ya ilişkin kura çekim törenine katılacak.
- Devlet Bakanı Ali Babacan, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) tarafından saat 09.30'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek seminere katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 13.00'te TBMM Grup Toplantısı'na katılacak.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı yapacak.
- AK Parti Ankara İl Başkanlığı Siyaset Akademisi 4. Dönem Eğitim Projesi çerçevesinde Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, saat 19.00'da, 'Türkiye'deki Ekonomik Dengeler'; Levent Kırca ise saat 20.30'da, 'Sanatçı Gözüyle Siyaset' konulu ders verecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Ankara'da saat 14.30'da, Malezya Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dato Abdul Aziz Hj Zainal ile görüşecek.
- TOBB Ticaret Borsaları Konseyi 2005-2009 Dönemi 2. toplantısı, Ankara'da saat 13.30'da yapılacak.
- Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Çoşar, saat 14.00'te eğitim ve bilgilendirme seminerine katılacak.
- Türk Demokrasi Vakfı ile Türk Parlamenterler Birliği, Ankara'da saat 11.00'de, milletvekillerine yönelik "AB'nin ABC'si" adlı bir seminer düzenleyecek.
- Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi tarafından, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenlenecek.
- Türk Dayanışma Konseyi tarafından, Ankara'da saat 11.00'de, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler konusunda basın açıklaması yapılacak.
- Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Nuri Alıcı, saat 12.00'de Danimarka Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapacak.
- GAP İdaresi Başkanlığı ile BM Kalkınma Programı tarafından yürütülen proje kapsamında 600 gence iş sağlamak üzere oluşturulan mesleki eğitim projesi imza töreni, Ankara'da saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı A. Erdem Akyüz, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube'de saat 11.00'de, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da katılımıyla bir basın açıklaması yapılacak.
- İLPS Türkiye Seksiyonu, Deri-İş Sendikası'na bağlı işçiler ve sendika yöneticilerine yönelik saldırıları protesto etmek için saat 12.30'da Deri-İş Tuzla Şubesi önünde basın açıklaması yapacak.
- Ekmek Davası, ESP ve İşçi Gazetesi, Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Sigortalar Yasa Tasarıları'na karşı saat 13.00'te İkitelli Atatürk Mahallesi Sağlık Ocağı önünde bir basın açıklaması yapacak.
- Memur Sen üyeleri, Hz. Muhammed'e yapılan saldırıyı protesto etmek için saat 12.45'te Sultanbeyli Merkez Durağı'nda toplanıp, Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyerek burada bir basın açıklaması yapacak.


EKONOMİ GÜNDEMİ

İKV semineri
- İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) tarafından düzenlenen "Müzakere Sürecinin Olmazsa Olmaz Aracı Düzenleyici Etki Analizleri" konulu seminer, saat 09.30'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Marmara Salonu'nda yapılacak. Seminerin açılış konuşmalarını Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile İKV Yönetim Kurulu Başkanı Davut Ökütçü gerçekleştirecek.

METRO Gastro Buluşması
- METRO Cash&Carry, profesyonel müşterilerini gastronomi sektöründeki son trendlerle tanıştırmak için Gastro Buluşması 2006'yı organize ediyor. 2 gün sürecek olan METRO Gastro Buluşması 2006 bünyesinde, çeşitli aktivitelerin yanısıra sohbet ve seminerler düzenlenecek. Hilton Convention&Exhibition Center'da 09.30'da gerçekleştirilecek olan platformda gastroloji sektörünün temsilcileri en son trendlerini sergilerken, Hilton'da sektörü tanıtıcı seminerler ve aktiviteler düzenlenecek. Uğur Dündar, Vedat Başaran, Kadir Çöpdemir, Günay Tuncer, Mehmet Kocadan, Mehmet Barlas, Cemil İpekçi ve Leyla Alaton, etkinliğe konuşmacı olarak katılacak.

Goldaş'ın toplantısı
- Goldaş'ın "Kapıların Resmi Geçidi" isimli toplantısı, saat 10.30'da Swissotel'de yapılacak.

Türkiye'nin en beğenilen şirketleri 2005 araştırması ödül töreni
- Capital Dergisi ve Adecco Türkiye tarafından düzenlenen "Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2005" araştırmasının ödül töreni, saat 19.30'da Ritz Carlton Otel'de gerçekleştirilecek.


DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta 15 Aralık 2005 tarihinde yapılan seçimlerin sonuçlarının ilan edilmesinden sonra hız kazanan hükümet kurma çalışmaları devam ediyor. Koalisyon hükümetinin kurulmasının beklendiği ülkede taraflar arasındaki pazarlıklar sürüyor.

Şaron'un sağlık durumu
- 4 Ocak'tan be med'e hakaret içeren karikatürler konusunda basın açıklamari komada olan İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

İran'ın nükleer programı
- İran'ın BM Güvenlik Konseyi'ne sevk edilmesiyle daha da karmaşık hale gelen Batı-İran ilişkilerindeki gerginlik, tarafların karşılıklı açıklamalarıyla devam ediyor.

İslam dünyasında tepkiler dalga dalga yayılıyor
- Müslümanları rencide eden yayınlara bazı yayın kuruluşlarında yer verilmesine yönelik tepkiler, dünyanın dört bir yanında artarak devam ediyor.

Ponte, Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ile görüşecek
- BM Savaş Suçları Mahkemesi Başsavcısı Carla Del Ponte, Almanya'nın başkenti Berlin'de Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşecek.


SPOR GÜNDEMİ

- Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı yapacak.
- Türkiye Yıldız Erkekler Boks Şampiyonası, Balıkesir'in Gönen İlçesi'nde devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber