CHP, OMÜ Komisyonu'nun raporuna muhalefet şerhi koydu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2006 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki (OMÜ) kadrolaşma iddialarını araştırmak amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, komisyon raporuna muhalefet şerhi koydu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Komisyon'un CHP'li 4 üyesiyle birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Anayasa'nın 98. maddesinin 3. fıkrasında, "Meclis araştırması, belli bir konuda bilgi edinilmek için yapılan incelemeden ibarettir" denildiğini ifade etti. Ancak buna rağmen Komisyon'un, kendisini yargı organının yerine koyarak incelemeler yaptığını öne süren Anadol, "Komisyon sadece kamu görevlilerini değil, CHP'li üyelere de mütecaviz hareketlerde bulunarak, anormal bir çalışma içinde olmuşlardır" dedi. Anadol, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından, dönemin Başbakanı Abdullah Gül ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak, "devlet kurumlarıyla kavgalı olmayın" demesine rağmen, iktidarın, başta yargı organları ve üniversiteler olmak üzere, birçok devlet kurumuyla kavgalı olduğunu savundu.

"ÜNİVERSİTELER, İKTİDARIN HEDEFİ OLMUŞTUR"
Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olduğunun Anayasa'da belirtildiğini ve bunun değiştirilmesinin bile önerilemeyeceğini dile getiren Anadol, şöyle konuştu:"İktidarın rahatsızlığı buradan kaynaklanıyor. Bunlara sahip çıkan üniversiteler, iktidarın hedefi olmuştur. Önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, ardından OMÜ... Sırada kim var bilinmez? Üniversitelerin iktidarın hedefi olmasının nedeni, Anayasa'nın değiştirilemeyecek maddelerine sahip çıkması ve üniversitelerdeki tarikat örgütlenmelerini izin vermemesidir." "İktidarın, Anayasa'nın değişmesi bile önerilemeyecek maddeleri ile kavgalı olduğunu" ileri süren Anadol, "Komisyon, ABD'deki antikomünist avcılığına çıkan Mc Carthy komisyonuna dönüştü" dedi.

Anadol, Komisyon'un, kendisi gibi düşünmeyenlere karşı çıkan, ifadesine başvurduğu kişilerin etnik kökenini bile sorgulayabilecek yöntemlere başvurduğunu, AK Parti'li üyelerin, CHP'li üyelere, küfre varan hakaretlerde bulunduğunu iddia etti.

Kemal Anadol, Komisyon yönetiminin, kendilerine yönelik küfrü protesto etmek için CHP'li üyelerin ayrıldığı toplantıda Sayıştay'a yazı yazdığını, Sayıştay'ın da araştırdıkları konularla ilgili suç bulunamadığını bildirdiğini kaydetti. Anadol, Komisyon Başkanı Cemal Yılmaz Demir'in, istedikleri gibi karar vermeyince, Sayıştay'a, "söyleyemeyeceği ilişkiler içinde olduğu" yönünde suçlamada bulunduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber