Şener'in bürokratına Unakıtan'dan tepki

Haber Giriş : 09 Şubat 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Başbakan Yardımcısı Şener'e bağlı DPT bürokratı Kaya'ya kurumunun görüşünü bildirdi diye Meclis'te tepki gösterdi

Galataport İhalesi'nin iptaliyle sonuçlanan süreçte, karşı karşıya gelen Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan arasındaki gerginlik, bürokrat düzeyine taşındı. Unakıtan, Elektrik Piyasası Kanunu değişikliği görüşmesinde Şener'e bağlı Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) Baki Kaya'yı bir düzenlemeye itiraz ettiği için tepki gösterdi.

Elektrik Piyasası Kanunu'nunda değişiklik öngören yasa tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Kaya, alt komisyonda Hazine Müsteşarlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'yla birlikte karşı çıktıkları düzenlemenin üst komsiyona getirildiğini söyledi.
Bunun üzerine Unakıtan, "Burada hükümet adına ben oturuyorum" dedi. Kaya ise, "Ben de kurumumun görüşlerini açıklamak durumundayım" diye yanıt verdi.

CHP'den destek
Unakıtan'ın Kaya'yı fırçalaması üzerine CHP'li üyeler Kaya'nın konuşmasına izin verilmesini istedi. CHP'li üyeler, "Sayın Bakan, bir bürokrata bu şekilde müdahale edemezsiniz o zaman hiçbir bürokrat buraya gelmez. Doğruları söylemesi sizin de yararınıza" diye müdahale etti.
Unakıtan da, hükümet adına komisyonda koordinasyonu kendisinin sağladığını belirtti.

'Polis çağırıyor'
Bu sırada, bir komisyon görevlisi Kaya'nın yanına gelerek, "Polis sizi dışarı çağırıyor" dedi. Kaya, "Hangi polis, ben burada görevli olarak bulunuyorum" diye itiraz etti.
Kaya, ikinci kez 'davet' yapılınca dışarı çıktı. Kaya'nın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Maliye Bakanlığı bürokratlarınca uyarıldığı, telefonla DPT'ye de şikâyet edildiği öğrenildi.

Kaya'nın itiraz ettiği düzenleme, faaliyette bulunan ve süreleri dolduğunda devlete devredilmesi gereken 22 yap - işlet - devret santralinin, araziler ve üzerindeki taşınmazlarla birlikte hak lehtarlarına satılması sağlanıyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber