TCDD'den demiryolu atağı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2006 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, yeni dönemde özel sektör işbirliğiyle 800 kilometrelik demiryolunu yenilemeyi amaçladıklarını bildirdi.


TCDD Adana 6. Bölge Müdürlüğü'nde tele-konferans aracılığıyla düzenlenen değerlendirme toplantısında, Ankara-İstanbul başta olmak üzere hızlı tren işletmeciliğine başlanılması konusunda bilgi veren Genel Müdür Karaman, kurumun yatırım, müşteri ve mali yapısı ile çalışanlarla ilgili hedeflerini anlattı.

Demiryollarına önem verdiklerine işaret eden Karaman, 800 kilometre yolun yenilenmesinin yanısıra, 400 hemzemin geçidin kontrollü hale getirilmesini, merkezlerdeki yolcu faaliyetlerinin kent dışına çıkarılmasını da hedeflediklerini ifade etti. Karaman, müşteri şikayetlerinin azaltılması ve memnuniyetin artırılması, yolcu vagonlarından 300'ünün klimalı hale getirilmesi ve yenileştirilmesini planladıklarını kaydetti.

Karaman, toplam kalite yönetimi ödülüne adaylık başvurusunda bulunmayı arzuladıklarını, demiryollarının sadece bugünü değil gelecek 10 yılını da planladığını belirtirken, ''Bu yılki hedeflerimizde Ocak ayı gerçekleşmesi, iyi yolda olduğumuzu gösterdi. Personelimiz hedeflerimize odaklandı'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber