Yaralı Fransız turist, ülkesine uçakla gönderildi

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde kayalıkların üzerinde gezerken denize düşerek yaralanan Fransız turist 23 yaşındaki Ramilisoon Antonin, Zonguldak'ta tedavi gördüğü hastaneden ülkesine özel bir uçakla gönderildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaralı Fransız turist, ülkesine uçakla gönderildi

Ramilisoon Antonin, geçen 19 Temmuz'da Amasra'da kayalıkların üzerinde arkadaşlarıyla gezerken dengesini kaybederek, yaklaşık 50 metreden denize düştü. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarılan Antonin, Bartın Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavisinin ardından Zonguldak'taki Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Belinde ve iki el bileğinde kırık saptanan Antonin, felç riskine karşı acil ameliyata alındı. Başarılı bir omirilik ameliyatı geçiren Antonin, bileklerindeki kırıklar için ortapedi ameliyatını ise kabul etmedi.

Vücudunun çeşitli yerlerinde ezilmeler de meydana gelen Antonin'in, tedavisini ülkesinde sürdürme isteği, Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'ne bildirildi. Fransa'dan gönderilen özel uçak, Kayseri'de benzer bir kazada yaralanan başka bir Fransız turisti alıp, Zonguldak Çaycuma Havalimanı'na indi. 112 Acil Servis ambulansından indirilen Antonin, sedye ile uçağa nakledildi. Antonin ile diğer turisti taşıyan uçak, hazırlıkların tamamlanmasının ardından havalandı. Antonin'in, Fransa'nın Lyon kentinde bir hastanede tedavisini devam ettireceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber