ÇATES'in özelleştirilmesi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Zonguldak İl Başkanı Ahmet Pulat AK Parti hükümetinin özelleştirme sürecine aldığı Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES)'nin özelleştirme sürecini yakından takip ettiklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2013 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÇATES'in özelleştirilmesi

BBP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Zonguldak ve ilçelerindeki teşkilat mensupları bir araya geldiler. BBP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Pulat iftarın arıdan gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zonguldak'ın gündemini son günlerde meşgul eden ÇATES'in özelleştirme sürecini yakından takip ettiklerini söyleyen Pulat, Zonguldak'ta ki il başkanı ve milletvekillerinin iyi politika yapamadığını söyledi.

ÇATES'in özelleştirilmesi sırasında yaşanan sorunlarla ilgili yıllar öncesinden önlem alınması gerekirken yangın çıktığında herkesin bir araya geldiğini dile getiren Pulat sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bunlar 2002 yılından beri Zonguldak üzerinde oynanan oyunların parçalarından bir tanesidir. Her kes yıllarca Zonguldak'ta yolların yıllarca neden yapılmadığı noktasında tartışmalar yaptı. Bunlar bilerek yapılan işlerdir. Onların Zonguldak planları başka. Zonguldak'ta 60 bin nüfuslu emekli kenti oluşturabilmek ve istedikleri projeleri burada uygulayabilmek için hazırlanmış alt yapı oyunlarından bir tanesidir. Bunu herkesin görmesi gerekir. Zonguldak'ta Türkiye'nin en kaliteli kömürünü yakmayı düşüneceklerine ÇATES'de daha düşük kalorilerle elektrik üretiminin yapılmasını düşünmeliler. Kalorisi yüksek kömürlerin ise kok fabrikalarım kurulup, içerisinde asfaltı alındıktan sonra sanayide kullanılması gerekir."

İftar programına BBP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Vural'ın yanı sıra BBP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu, Alperen Ocakları Zonguldak İl Başkanı Murat Karadeniz ve bazı teşkilat mensupları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber