Kamu-Sen: Hükümet yasal düzenleme yapsın

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Şubat 2006 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HÜKÜMET SORUMLULUKTAN KAÇMAMALIDIR

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Danıştay 2. Dava Dairesi verdiği son kararla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Akyıldız, "Bilindiği üzere Danıştay 2. Dava Dairesi verdiği son kararla okula geliş ve gidişlerde başörtüsü takan öğretmenin yöneticilik yapmasını uygun bulmayarak, alt mahkemenin öğretmen lehine verdiği kararı iptal etmiştir. Danıştay'ın verdiği bu kararın ardından tartışma siyaset zeminine çekilmiş, özel alan-kamusal alan tartışması yeniden başlatılmıştır" dedi.

Akyıldız, Söz konusu öğretmen aleyhine çıkan Danıştay kararının müsebbibinin siyasi iradenin olduğunu ve Hükümet, Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla daha önce alt mahkemenin öğretmen lehine verdiği kararı, yaptığı başvuruyla Danıştay'a taşıyarak, bu konuda toplumsal ihtiyaçları gözeterek yasal düzenleme yapma sorumluluğundan kaçtığını dile getirdi.

Akyıldız, "Parlamenter demokraside yasamanın ve yargının yerleri, görevleri bellidir. Mahkemelerin işi kanunları uygulamaktır, kanun yapmaksa yasamanın görevidir. Yargı, bağımsız bir erktir ve dolayısıyla kararları tartışılmamalıdır. Ancak yargı kararlarının gerekçesinde siyasi yorumlara yer vermemelidir. Oysa Danıştay'ın verdiği bu karar, siyasi tartışma başlatan bir karar olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı daha önceden bu konuda kararları belli olan Danıştay'a başvuru yaparak davanın taraflarından biri haline gelmiştir. Şu anda işe geliş gidişlerde başörtüsü takan binlerce bayan kamu çalışanı tedirgin ve endişelidir. Kamu çalışanları Danıştay'ın verdiği karar bir yanda, hükümetin verdiği ama bir türlü yerine getirmediği sözler diğer yanda kara kara ne yapacaklarını düşünmektedirler. Ayrıca bu süreçte çeşitli kişilerin yaptıkları yorumlarla başörtüsü takan bayan memur arkadaşlarımızın akılları daha da karışmaktadır."şeklinde açıklamalarda bulundu.

Akyıldız, Hükümetin yasama ve yürütme gücünün birleştiği çok güçlü bir iktidardır ve buna yetecek güce sahiptir dedi ve Hükümetin üzerine düşenin, kamusal alanın ne olduğu konusunda tartışmaya girmekten çok, yasama ve yürütme yetkisini kullanıp toplumsal ihtiyaçlara göre yasal düzenleme yapmak olması gerektiğini sözlerine ekledi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber