Bürokratlara 'çete' baskını

Haber Giriş : 11 Şubat 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İl Müdürü Ali Aydoğan ve Müdür Yardımcıları Hasan Kaya, Ertuğrul Çiflik ve Ertan Sarıçam 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'çete' kurma suçundan gözaltına alındı

Bayındırlık Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma'nın yaptığı ortak çalışmada Iğdır Emniyet Müdürlüğü Bayındır İl Müdürü Ali Aydoğdu ve Müdür Yardımcıları Hasan Kaya, Ertuğrul Çiflik ve Ertan Sarıçam'ın İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı ihalelere fesat karıştırdıkları ve ihalelerde taraf tutarak bazı müteahhitlere baskı yaptıkları belirlendi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı bürokratlarını da 'şaşkınlığa' uğratan olay şöyle gelişti: "Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na, Iğdır'da gerçekleştirilen ihalelerde usulsüzlük olduğu ve 'çete' oluşturulduğuna dair ihbar geldi. Bu ihbar üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı, polis ve jandarmanın işbirliği ile geniş kapsamlı bir operasyon düzenledi. Savcılık tarafından telefonları dinlenen Aydoğdu, Kaya, Çiflik ve Sarıçam'ın ihaleye fesat karıştırdıkları tespit edildi. 'çete' oldukları iddia edilen ve müteahhitlere baskı yaptıkları belirlenen bürokratlar geniş kapsamlı bir operasyonla gözaltına alındı."

SPOR SALONU ELEVERDİ

İçişleri Bakanlığı'nın kontrolünde gerçekleştirilen operasyon yaklaşık 3 ay önce başlatıldı. Operasyonun başlamasında en büyük etkenin ise Iğdır merkezde inşa edilen Spor Salonu olduğu belirtildi. Söz konusu spor salonu için açılan ihaleye katılan, ancak ihaleyi kazanamayan müteahhit firmaların 'ihale komisyonunda yolsuzluk' yapıldığı yönündeki ihbarları üzerine olayın gün yüzüne çıktığı öğrenildi. Spor Salonunun maliyetinin 2-3 milyon YTL arasında olduğu belirtildi.

İHALEYE KATILANLARA BASKI

Savcılığın telefon dinlemesinde ayrıca Aydoğdu ile yardımcıları Çiflik ve Sarıçam'ın Iğdır'daki İl Özel İdare Müdürlüğü ve Milli Eğitim'in okul ihalelerine katılan bazı müteahhitleri tehdit ettikleri ortaya çıktı. Iğdır Bayırdırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nün kontrolünde olan İl Özel İdareleri ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca gerçekleştirilen ihalelerde usulsüzlük olduğu tespit edildi. 'İhaleye fesat karıştırmak ve çete kurmaktan' gözaltına alınan Ali Aydoğdu'nun yerine vekaleten Ulaş Karaca bakıyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber