Ramazan bebeği taburcu eden hastaneye soruşturma

Eyüp'te 5 gün önce Özel Haliç Hastanesi'nde kalp damarlarından biri tıkalı olarak dünyaya gelen fakat hastanede kardiyoloji servisi olmadığı için ameliyat edilemeyen Ramazan bebek İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy hastanesine sevk edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2013 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan bebeği kalp damarları tıkalı olmasına rağmen taburcu eden Özel Haliç Hastanesi hakkında ise İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Özel Haliç Hastanesi'nde 5 gün önce Şükrü ve Fadime Korkut çiftinin ikinci çocukları Ramazan Özel Haliç Hastanesi'nde dünyaya geldi. Cihan Haber Ajansı'nın (CİHAN) gündeme getirdiği haberde bebeğin kalp ameliyatı olması gerektiği ancak hastanelerin bebeği kabul etmediği belirtiliyordu. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü CİHAN'ın gündeme getirdiği haber üzerine bir açıklama yaptı.

Yazılı olarak yapılan açıklamada “Müdürlüğümüz yayınlanan haberler üzerine söz konusu hasta bebeğin sevkini gerçekleştirmiştir” ifadesi kullanıldı. Açıklamada bahsedilen hastanenin Özel Haliç Hastanesi olduğu öğrenildi.

Doğumun gerçekleştiği Özel Haliç Hastanesi'nin kusurlu olduğunu belirten Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, "Ramazan bebek doğumun ardından bir gün sonra taburcu edilmiştir. Gereken tetkik ve taramalar tam olarak yapılmamıştır. Bebeğin solunum yetmezliği ve morarma gibi şikayetlerinin olması üzerine 2 gün sonra tekrar hastaneye yatışını yaparak gereken tetkikleri yapmışlardır. rahatsızlığı bu durumda olan bir hasta taburcu edilemez." diyerek hastanenin kusurlu olduğunu açıkladı.

Bakırköy Kamu Hastaneler Birliğine bağlı hizmet veren Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk kardiyoloji servisine sevk edilen Ramazan bebeğin tedavisine başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber