TOKİ, konutlarına ilgiden memnun...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2006 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, konutlar teslim edildikçe her taraftan yoğun şekilde müracaat aldıklarını belirterek, yıl sonuna kadar 100 bin konutu teslim edeceklerini söyledi.

Bayraktar, AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Torun ve Merkez İlçe Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu ile birlikte TOKİ tarafından Adana'da yaptırılan konutlarda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Bayraktar, incelemeleri sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikleri 2002 yılı sonundan bu yana 159 bin konutun inşaatını başlattıklarını ve yıl sonuna kadar bunların 100 binini teslim edeceklerini belirtti.

Bayraktar, aynı dönemde 148 ilköğretim okulu ve lise, 16 anaokulu, 24 sağlık ocağı ve 100'e yakın camii yapıldığını, 7 büyük hastanenin bir kısmının yapımına başlandığını ifade etti.

Konut inşaatı sayısının 159 bine ulaştığını anlatan Bayraktar, yıl sonuna kadar 200 bini, 2007 sonuna kadar 250 bini aşmayı hedeflediklerini bildirdi.
Konutların teslim edildikçe yurt genelinden gelen taleplerin arttığını ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu: ''Her konuta 10 müracaatın olduğu yerler var. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki küçük iller gibi ufak yerlerde başvurular az ama İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Bursa gibi büyük yerlerde çok fazla müracaat var. En az başvuru Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde. Burada da vatandaşın alım gücü düşük. Türkiye'nin sorunu zaten fakir ve yoksul grubun evinin olmaması. Daha çok ev ihtiyacı olan insanın ev alma gücü yok. Hatta, konut ihtiyacı olan bölgelerde vatandaşın konut alma gücü olmadığı için orada daha ucuza yapmak ve vatandaşa ulaşmak için ne gerekiyorsa onu yapmak gerekiyor. Talebin az olduğu kentlerde icabında daha çok konut yapmak lazım. Çünkü satılamayan yerlerde daha çok konut ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bunun için de elimizden geldiğince gayret ediyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber