Sahtekar çilingirlere dikkat

Bursa Çilingirciler Odası Başkanı Hüseyin Bekdemir, kendisini çilingirci olarak tanıtan merdiven altı çalışan bazı kişiler vatandaşların anahtarlarını fazladan çoğaltarak hırsızlık olaylarına karıştığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2013 21:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahtekar çilingirlere dikkat

Ramazanın yaz aylarına denk gelmesiyle bayramla birlikte şehirdışı tatile çıkacak vatandaşların yoğunluğunun hırsızlık vakalarının artmasına uygun ortam sağladığını dile getiren Başkan Hüseyin Bekdemir, "Çilingirciler Odası olarak bayramda tatile gidecek vatandaşlarımıza kilit bakımlarını odamıza kayıtlı uzman çilingircilere yaptırmalarını öneriyoruz. Zira birçok olayda vatandaşlarımız kapılarını kilitlediklerini sanarak evlerinden ayrılmakta ancak kilidin işlevini yerine getirmemesinden ötürü hırsızlık olayı başlarına gelerek maddi kayıplar yaşamaktalar. Kilit bakımları uzman kişilerce kısa bir zaman diliminde gerçekleştirilebilmektedir" dedi.

"HER ÇİLİNGİRCİYE GÜVENMEYİN"

Karşılaşılan diğer bir soygun çeşidinin de kendisini çilingirci olarak tanıtan kişilere yaptırılan anahtarlarla gerçekleştirilen soygun türü olduğunu anlatan Bekdemir, "Ne yazıkki kendisini çilingirci olarak tanıtan merdiven altı çalışan bazı kişiler vatandaşlarımızın anahtarlarını fazladan çoğaltarak özellikle bayram tatili gibi uzun süreli çıkılan dönemlerde fırsatı ganimet bilerek hırsızlık olaylarına karışmaktalar. Bilirkişi olarak görev yaptığımız bazı olaylarda kapı ve kilitte hiçbir zorlama izine rastlamadığımız anlarda anlıyoruz ki anahtar çoğaltılarak eve ve iş yerine girilmiş. Oda kayıtlı olmayan sözde çilingirlere anahtarlarınızı emanet etmek bir bakıma hırsıza kilit emanet etmekle aynı anlama geliyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber