Ayvalık'ta yangın endişesi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, resmi kurumlara ait bakımsız bahçelerde, yer yer insan boyu yüksekliğindeki kuru otların yangına davetiye çıkartıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ayvalık'ta yangın endişesi

Geçtiğimiz günlerde Ayvalık Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren eski Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün yanında bulunan Diş Polikliniği'nin deniz kıyısı kısmındaki bahçesinde çıkan yangın, gözleri ilçedeki resmi kurumlara ait bakımsız bahçelere çevirdi. Bayram arifesinde Kayseri'den geldiği öğrenilen bir ailenin polikliniğin deniz kıyısındaki bakımsız bahçesine girip, insan boyu yüksekliğindeki kuru otlara rağmen mangal yakmasının ardından, rüzgarın etkisiyle mangaldan çıkan kıvılcımların otları tutuşturmasıyla çıkan yangın, rüzgarında etkisiyle hızla büyüyerek bahçedeki çam ağaçlarını tutuşturmuştu. Çıkan yangın, bahçedeki ağaçların yanı sıra doktorlara ait iki polyester tekneyi de küle döndürmüştü. Herhangi bir can kaybının bulunmadığı yangına kısa sürede müdahale ederek, polikliniğin çok ciddi bir hasar görmesini engellemişlerdi.

Ancak, söz konusu yangının ardından, ilçedeki resmi kurumların bulunduğu binaların bakımsız bahçelerini mercek altına alan Ayvalık İtfaiyesi, söz konusu alanların her an yangına davetiye çıkardığını tespit etti. Söz konusu durumla ilgili, özellikle eski Vergi Dairesi Bahçesi gibi birçok bahçenin atıl durumda olması ve bu bakımsız bahçelerde insan boyu yükselen yaban, otların kuruduktan sonra yangın tehdidini beraberinde getirdiğine dikkat çekildi.

Ayvalık Belediyesi bünyesindeki İtfaiye Amirliği'nin resmi kurumlara yazılar yazarak atıl durumdaki bahçelerinin gereken bakımlarını yapmasını istediği de gelen bilgiler arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber