Hamamın arkasında hayat var

Altındağ Belediyesi tarafından restore edildikten sonra hayata dönen ve Ankaralıların gözdesi olan Hamamönü gibi, Hamamarkası da cazibe merkezi olmaya başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2013 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hamamın arkasında hayat var

Altındağ Belediyesi tarafından restore edildikten sonra hayata dönen ve Ankaralıların gözdesi olan Hamamönü gibi, Hamamarkası da cazibe merkezi olmaya başladı.

Restore edilen tarihi evler, müzeler, meydan, Bosna-Hersek kardeşlik çeşmesi, otopark, park ve yeşil alan düzenlemeleriyle bölgenin güzelliği ortaya çıktı. Yapılan çalışmaların neticesinde, Hamamarkası cafe ve restoranların da bir numaralı tercihi oldu. Bölgede birbiri ardına açılan müzelerin ve iş yerlerinin ardından, açılış maratonuna kafe, pastane ve restoranlar da eklendi.

GEZGİNLERİN BULUŞMA NOKTASI: AÇIK MAVİ

Hamamarkası'nda açılan ilk kafelerden biri olan Açık Mavi, dünyanın her yerinden gezginleri Hamamarkası'nda buluşturmayı hedefliyor. Kampçı, dağcı, bisikletçi gibi macera ve gezi tutkunlarının Ankara'daki buluşma noktası olmayı amaçlayan Cafe Açık Mavi'nin sahibi Can Çavuş, “Burası tarihi ve gerçek Ankara olduğu için gezgin ve macerasever arkadaşlarımızı buluşturmayı amaçlıyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimize tarihi Ankara'yı tanıtacağız.” dedi. “Hamamönü ve Hamamarkası bölgesini çok cazip ve turistik buluyorum.” diyen can Çavuş, kafeyi bu nedenle bu bölgede açmayı tercih ettiğini söyledi.

SAMSUN AŞIĞI BALIKÇININ ENFES BALIKLARI DA ARTIK HAMAMARKASI'NDA

Hamamarkası'nda herkese ve her keseye hitap eden mekanlar bulmak mümkün… Samsunlu balıkçı Kayhan Kaya da, Karadeniz lezzetlerini Hamamarkası'na taşıdı. Karadeniz'e özgü tüm lezzetleri Altındağ'a taşıyan Kaya ve ailesi, nezih restoranlarında misafirlerini ağırlama hazırlanıyor. Hamamönü ve Hamamarkası'nı Ankara'nın yeni cazibe merkezi olarak tarif eden Kayhan Kaya “Karadeniz'in tüm lezzetlerini Altındağ'a getirdik. Samsunlular başta olmak üzere tüm Karadenizlileri restoranımıza bekliyoruz” dedi.

ÇİKOLATA VE TATLININ ADRESİ: LO-Çİ

Tatlı, pasta, lokum ve çikolataseverlerin adresi ise Hamamarkası'nda kısa bir süre önce açılan Lo-Çi… İçecek ve tatlı servisiyle günün her saati misafirlerini ağırlayan Lo-Çi, geleneksel Türk tatlılarının yanında birbirinden renkli şekerler ve lokumların da satışını yapıyor.

Özel imalat pastalarıyla da dikkat çeken Lo-Çi, şimdiden Hamamarkası'na gelenlerin müdavimi oldu.

SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Hamamarkası'nın önemli değerlerinden biri de “Somut Olmayan Kültürel Miraz Müzesi”. Altındağ Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliği ile açılan müzede Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Bölümü öğrencileri Ankara'ya özgü gelenek ve görenekleri sözlü olarak sizlere anlatıyor. Ebru sanatı ve ıhlamur baskı yapımı, gölge ve kukla oyunları, masal anlatan "masal ana", gelin odasında bebeğine ninni söyleyen gelin, muhabbet meclisinde hikâye anlatan "hikayeci", "mangala" ve "beş taş" oynayan çocuklar, müzede sergilenen kültürel miras örnekleri arasında yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber