Belediye, mühendis yerine zabıta ile denetim yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2006 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 

Mamak Belediyesi, veteriner hekim ya da gıda mühendisleri tarafından yapılması gereken denetimleri zabıta memurlarıyla gerçekleştirdi.

Zabıta memurları gıdaların açıkta, yerlerin pislik içerisinde olduğu kantin işletmelerini sadece resmi evrak eksikliğinden dolayı uyardı. Mamak Belediyesi, Başkan Gazi Şahin'in de katılımıyla bugün Mamak İlçesi'nde bulunan okullarda kantin denetimi yaptı. Ancak denetimi denetmenler yerine zabıta memurlarının yapması, denetimlerin "sözde" olduğunu ortaya çıkardı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkililerinin katılmadığı denetimde, "gıdaların hijyenine ve kantin standartlarına ilişkin" denetim yapılamadı.
Zabıta memurlarının kantin işletmelerinde sadece ruhsat ve diğer evrakları kontrol etmesi, hem kantin sahibini, hem öğrencileri, hem de denetimden görüntü almak isteyen basın mensuplarını şaşırttı. Demirlibahçe Ata İlköğretim Okulu kantininde yapılan "sözde" denetimde, zabıta memurları kantin içerisinde yiyeceklerin saklanacağı buzdolabının olmadığını farketmezken, kantinde deterjanlarla gıdaların aynı ortamda bulunmasına herhangi bir uyarıda bulunmadı.

Öte yandan, öğrencilere yiyecek hazırlayan kantincilerin hijyen kurallarına uygun giyinmesiyle ilgili herhangi bir uyarı da yapmayan zabıta memurları, işletmeye, sağlık karne muayene tarihi geciktiği için uyarı cezası verdi. Kantin içerisinde gezen Mamak Belediye Başkanı Şahin, gazetecilerin "Kantinlerin belirli bir standardı var mı?" sorusuna "Hayır" diye cevap verdi.

Şahin, sık sık bu tür denetimleri yaptıklarını ve özellikle çocuklara hizmet veren kantinlerin denetimlerine daha çok önem verdiklerini söyledi.
Demirlibahçe İlköğretim Okulu'nda ise bahçeye bitişik bir kantinde yapılan denetimde ise kantinin hiçbir üretim ve satış standardına uymamasına rağmen, zabıta memurları sadece "ortalığın toplanması" konusunda uyarı yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber