Mersin'de ayın polisleri ödüllendirildi

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen 'Ayın Polisi Ödül Töreni' yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2013 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin'de ayın polisleri ödüllendirildi

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen 'Ayın Polisi Ödül Töreni' yapıldı. Bu ay birinciliği Yandol Büro Amirliği'ne bağlı 'Yıldırım' timleri elde etti.

Ödül töreni Asayiş Şube Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı. Bu ay 6 kapkaç ve dolandırıcılık olayında 12 kişiyi suç üstü yakalayan ve bunlardan 8'inin tutuklanmasını sağlayan Yandol Büro Amirliği'ne bağlı 'Yıldırım' timleri birinci oldu. 2 hırsızlık olayında 8 kişinin yakalanmasına ve bunlardan 3 kişinin tutuklanmasını sağlayan Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Salih Altınsöz, Şerif Yıldırım, Mustafa Ekşi, Burak Dilgin, Metin Yıldırım ve Mehmet Ali Kurt ikincilik ödülüne layık görüldü. Üçüncülüğü ise 57 aranan şahsı yakalayarak tutuklanmalarını sağlayan Aranan Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Ahmet Sağıroğlu, Yaşar Yıldırım ve Gökhan Tosun elde etti.

Ödül töreni öncesi konuşan Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Şeref Ülgen, geleneksel olarak yapmış oldukları ve personel içinde bir iş yarışı olarak başarılı olan ayın polislerini bu ayda seçtiklerini ifade ederek, “Ramazan ve bayram dolayısıyla izin ayı olduğundan dolayı biraz faaliyetlerde çok fazla olmamakla birlikte düşme var. Ancak yine biz o Akdeniz Oyunları'ndaki yoğun tempoya rağmen güzel icraatlar, güzel çalışmalar yaptık. Daha iyisini de yapabilirdik ama bu ay biraz personel az olduğu için biraz azaldı. Bu ay çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“SUÇLUYA YILDIRIM, ŞİMŞEK GİBİ OLACAĞIZ AMA SADE VATANDAŞA DA HİZMETKAR OLACAĞIZ”

Asayişten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Özlü ise başta Asayiş Şube Müdürü olmak üzere bu ay ki çalışmalarda emeği geçen tüm personele teşekkür ederek, “Her zaman söylediğimiz gibi güvenlik artık eskiden olduğu gibi kanunların uygulandığı bir sahadan çok artık bir hizmet sektörünün bir dalı oluyor. Burada da olaylara baktığımız zaman ya arkadaş insanları kelepçelemek, insanları ceza evine tıkmak, alıp bunları yakalayıp ondan sonra adliyeye götürmek nasıl bir hizmet. İşte böyle bir hizmet. Bu ay 5 tane olayımız kapkaç ve suçüstü yakalanmış. İşte bizim 'yıldırım' timlerinden beklediğimiz bu. Yıldırım timleri yıldırım gibi çalışmışlar, bundan sonra da aynı yıldırım gibi devam edeceğiz. Tabi biz suçlulara karşı yıldırım, şimşek olacağız ama normal sade vatandaşa karşıda hizmetkar olacağız. Bu ölçüyü tutturduğumuz zaman gerçekten biz görevimizi yeterince, sağlıklı bir şekilde yerine getirmiş sayılırız” dedi.

Bu ay özellikle yıldırım timlerine teşekkür eden Özlü, “Bir ayda 5 tane kapkaçı birden yakalamak kolay bir iş olmasa gerek ama arkadaşlar bunu başarmışlar, bundan sonraki çalışmalarında da aynı hassasiyeti, özveriyi ve çalışmaları bekliyoruz. Yine ikinci olan arkadaşlarımızda Hırsızlık Bürosu aynı özveride çalışmışlar. İnfaz Bürosu da 15 kişinin tutuklanması 57 kişinin yakalanması toplam büro olarak da 1 ay içerisinde 233 kişi yakalamış arkadaşlar. Dolayısıyla bizim topluma zararlı ne kadar unsur varsa, insanların hayatına, malına, canına, ırzına zarar veren suçluları yakalayıp adalete teslim etmek, ceza evine teslim etmek görevimiz. Bu görevimizi iyi yaptığımızı görüyoruz. Daha iyi yerlere getirmemiz için çalışmalarımız, çabamız olacak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ödüle layık görülen polis memurları ödüllerini aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber