İstanbul Valiliği, depreme karşı halkı biliçlendirecek

İstanbul Valiliği, halkı depreme karşı bilinçlendirerek ve katılımlarını sağlayarak muhtemel can ve mal kayıplarını en aza indirgeyecek çalışmalar kapsamda "Bir Saat Bir Hayat" temalı yeni bir kampanya başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2013 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul Valiliği, depreme karşı halkı biliçlendirecek

"Bir Saat Bir Hayat" isimli kampanyanın tanıtım toplantısına Afet ve Acil Durumlardan Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Kampanyanın açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Günay Özdemir, "İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz, İstanbul Proje Koordinasyon Birimimiz, Acil Durum Müdahale Hazırlık Projemiz İSMEP'le vatandaşlarımızın yaşamlarının her alanında güvenli olması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunlar çok katmanlı, sektörler arası iş birliği ile uzmanlardan halka tüm birimlerim aktif bir katılımcılık anlayışıyla sahiplenmesini gerektiren faaliyetlerdir" diye konuştu.

İstanbul Afet ve Acil Durumlar Önleme, Müdahale ve İyileştirme Planı hakkında da bilgi veren Vali Yardımcısı Günay Özdemir, "Tüm paydaşlarımızla birlikte tüm İstanbul için güç birliğini oluşturmayı hedeflediğimiz iki önemli projeden bahsetmek istiyorum. Afetlere müdahale konusunda valiliğimiz bütünleşik afet yönetmeliği esaslarını temel almış ve bu doğrultuda bir sistem dahilinde faaliyetlerini yürütmektedir. Afet ve acil durumlar karşısında uygulanacak hususlar İstanbul Afet ve Acil Durumlar Önleme, Müdahale ve İyileştirme planı ile yürütülmektedir. ADMİP ile İstanbul için yeni ve öncü bir planlama süreci yürütmekteyiz. İstanbul ADMİP dünya standartları ve bilimsel veriler ışığında İstanbul'a özgü sorun ve ihtiyaçlarını karşılama üzerine sentezlenmiş bir plandır. ADMİP İstanbul'da meydana gelebilecek her türlü afetin öncesinde ve sırasında afetin en az zararla atlatılmasını hedefleyen çalışmalarda ve afet olduktan sonra ihtiyaç duyulan iyileştirme çalışmalarında İstanbul'daki ilgili kurum ve kuruluşlar arasındaki ilişki birliği ve koordinasyonu sağlamaya amaçlayan bir plandır" ifadelerini kullandı.

DEPREME KARŞI BİR SAAT BİR HAYAT KAMPANYASI

Bir Saat Bir Hayat Kampanyası, bireylerin ve kurumların afetlere karşı alabilecekleri önlemler hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri ile toplum genelinde güvenli yaşam kültürünün oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca acil durum karşısında mevcut müdahale kapasitesini harekete geçirerek bireyin kendi kendine yardım etme becerisi geliştirmesini destekliyor. Eğitimler, modern afet yönetiminin dört evresi için (zarar azaltma, hazırlık, müdahale, iyileştirme) hazırlığı kapsayacak şekilde tasarlandı. Afetlerle ilgili temel kavramlar, ilk 72 saat için hazırlık ve olası bir deprem anındaki doğru davranış şekilleri ile birlikte kendi yaşam çevremizden başlayarak alacağımız küçük önlemlerin zarar azaltmadaki öneminin aktarılması ve afetlere dirençli toplumların oluşturulması eğitimlerin konuları arasında yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber