Aygün: Fişleme ile ilgili suç duyurusu yapılacak

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, fişleme iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulunmadığını, partisinin bulunacağını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2013 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aygün: Fişleme ile ilgili suç duyurusu yapılacak

Aygün, Meclis'te, mide kanseri olan, midesinin 4'te 3'ü alınan ve cezaevinde tutuklu bulunan Kemal Avcı'nın annesi Yeter ve babası Mehmet Avcı ile düzenlediği basın toplantısında, Kemal Avcı'nın cezaevi dışında tedavisi isteminin mahkeme tarafından reddedildiğini belirterek, "Bir an evvel adli makamları bu konuda adım atmaya, Kemal'i serbest bırakmaya ve hastanede tedavisinin sağlamaya davet ediyoruz. Kemal'in sağlıklı bir tıbbı tedavi alma hakkı var" dedi.

Aygün, son 10 yılda 2 bin kişinin cezaevlerinde öldüğünü iddia etti.

Kemal Avcı'nın annesi Yeter Avcı ise ağlayarak, şu an ölümle pençeleşen oğlunun hasta olmasına rağmen bir süre hastaneye götürülmediğini ileri sürerek, "Cumhurbaşkanı'na, herkese sesleniyorum. Benim çocuğumu oradan kurtarsınlar" diye konuştu.

Toplantı boyunca Avcı'nın annesi ve babası oğullarının fotoğrafını gösterdi.

Aygün, toplantının ardından bir gazetecinin fişleme iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulunup bulunmayacağı sorusuna, "Ben suç duyurusunda bulunmadım, parti bulunacak. Bulunmanın da hiçbir anlamı yok. Türkiye'de meşru bir yargı ve devlet olmadığı için boşuna kağıt israfına yol açmayalım" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber