Köylülerin taş ocağı isyanı

SİNOP'un Durağan İlçesi Alpaşalı Köyü'ne özel şirketler tarafından yapılacak olan taşocakları köy halkının tepkisini çekti.Türk bayraklarıyla eylem yapan köylüler, onlarca ağaç kesildiğini ve bunun durdurulmasını istedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ağustos 2013 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köylülerin taş ocağı isyanı

Alpaşalı Köyü'ndeki ormanlık alana açılması planan 3 taşocağı, köylülerin tepkisini çekti. 2 yıldır üç özel firma tarafından izin alınmaya çalışılan taşocaklarının ruhsatının çıkması üzerine yaklaşık 500 kişi Türk bayraklarıyla eylem yaptı. Köylüler özel şirketleri ve taşocaklarına izin veren kamu kuruluşlarına da tepki gösterdi."line-height: 1.8em; font-size: 13px">Taş ocağının açılacağı alanda şirketlerin onlarca ağacı kestiklerini ve kesmeye devam ettiklerini söyleyen Satu Yurtseven, "Benim kocam kalp ve astım hastası. Biz İstanbul'da nefes alamıyoruz diye kocam ile birlikte çocuklarımı torunlarımızı bıraktık geldik. Yıllarca biriktirdiğimiz paralarımız ile köyümüze bir ev yaptırdık. Şimdi geldiler tam evimizin üzerine taş ocağı açacaklar. Ben Başbakanımıza sesleniyorum bu katliamı durdursun. Çekin elinizi köyümüzün üzerinden" diye konuştu.

Kolon kanseri olan Hasan Yurtseven ise, "Kemoterapiden sonra hemen köyüme gelip burada dinlenebiliyorum. Neden gelip benim köyümde taş ocağı açıyorlar. Bu şahıslara o ruhsatı veren görevli hiç köye gelmiş mi? Mesafesini ölçmüş mü. Adam burada dinamitler patlatacak. Köyde ki evler eski, bu patlamalara nasıl dayanacaklar?" dedi. Ömer Yurtseven ise raporların nasıl verildiğinin araştırılmasını istedi. Taşocaklarının yol yapımında çalışan kamyonlardan birinin bir hafta önce bir kişiyi çarparak öldürdüğünü dile getiren Bayram Akkaya, "Her şeylerleri ile bize zarar veriyorlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber