Çelik: Her dershane ayrı ayrı ÖSS deneme sınavı yapamayacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2006 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HER DERSHANE AYRI AYRI ÖSS DENEME SINAVI YAPAMAYACAK

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, özel dershanelerin artık ayrı ayrı ÖSS deneme sınavı yapamayacaklarını belirterek, öğrenci ve velileri maddi-manevi zor duruma düşüren sınav dağınıklığına son verdiklerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dershanelerin bağlı olduğu dernekler var. Bu dernekler ayrı ayrı sınav yapıyor. Veliler bunda çok şikayetçiydi. Öğrenciler o sınavdan çıkıp o sınava giriyordu ve Türkiye'de bir sınav paranoyası yaşanıyordu. Onu yasakladık" dedi.

Bakan Çelik, yeni düzenlemeyle birlikte dershanelerin sadece bir sefere mahsus olmak üzere yılda bir, tek deneme sınavı yapabileceklerini ve sınavların dershanelerin müşterek bir araya gelmesiyle olacağını söyledi.

Türkiye'de dershaneciliğin bir sektör haline gelmesiyle birlikte kontrol ve denetimleri de giderek güçleşiyor. Çeşitli isimler altında örgütlenen dershaneler böylece örgütlü bir yapı altında faaliyet gösteriyorlar. Dershaneler, Türkiye'de her yıl 2 milyona yakın öğrencinin sadece ÖSS'ye hazırlanması ve diğer alanlara da hazırlık kurslarıyla umut kapısı haline geldi. Buralarda eğitim alanlar, adeta yarış atı durumuna sokuluyor. Bir sınavdan diğerine giren öğrenciler, bu koşuşturmacada hem maddi, hem de manevi yönden kayba uğruyor. Talebin hızla artması ve eğitimciler arasında kazanç kapısı hale gelmesiyle sahte tabela altında korsan dershaneler de türedi. Ortaöğretim Kurumlar Sınavı (OKS), Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Özel Okullar Sınavı, Polis Koleji, Askeri Okullara Hazırlık, yetişkinler için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS), Üniversiteler Dil Sınavı (ÜDS), Bilgisayar, Yabancı Dil ve Diksiyon kursları ve Etüd Merkezleri, bu sektördeki alanların bazıları.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber