AÖF sınavları için Fethiye örneği

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarının Muğla il merkezi dışında Fethiye ilçesinde de düzenleneceği yönünde çıkan haberler Ödemiş’te umuda neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2013 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AÖF sınavları için Fethiye örneği

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarının Muğla il merkezi dışında Fethiye ilçesinde de düzenleneceği yönünde çıkan haberler Ödemiş'te umuda neden oldu. Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, Küçük Menderes havzasından sınav döneminde binlerce kişinin İzmir'in yolunu tuttuğunu hatırlatarak, “Sınavlar Fethiye'de yapılacaksa Ödemiş'te de yapılmalı” dedi.

Her eğitim-öğretim döneminde 4 kez düzenlenen ve yüzlerce vatandaşın İzmir'in yolunu tutmak zorunda kaldığı Açıköğretim Fakültesi sınavlarının Ödemiş'te düzenlenmesini isteyen vatandaşlar imza toplamaya hazırlanırken, konuyla ilgili bir açıklama da Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran'dan geldi. Sınavların Muğla'da ilk kez il merkezi dışında Fethiye'de de düzenleneceği bilgisini aldıklarını kaydeden Savuran, Küçük Menderes havzasında da Ödemiş merkez olmak üzere bu uygulamaya gidilmesi gerektiğini aktardı.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın konuyla ilgili açıklamalarını hatırlatan Savuran, “Sayın vekil açıklamasında 'AÖF'de okuyanların çoğu zaten bir şekilde iş hayatının içindeydiler, bu da onlar için ciddi bir zaman ve iş kaybıydı. Sınav çilesine dönüşen bu meselenin çözümü için ÖSYM ve YÖK bazında görüşmelerimiz oldu. Yapılan görüşmelerimiz olumlu yanıt buldu ve sınavların Fethiye'de yapılması kararlaştırıldı. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde Açık Öğretim Fakültesi sınavları Fethiye'de de yapılabilecek' demişti. Buradan yola çıkarak bu sınavların Ödemiş'te de düzenlenmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Gerekli girişimler yapıldığında il merkezine uzak ilçemizde de bu sınavların düzenlenebileceğine inanıyoruz. Çünkü her yıl binlerce insan özellikle trenlerde çile çekiyor. Sabah saatlerinde İzmir'e gitmek zorunda olanlar güneş doğmadan yola çıkıyor. İki gün arka arkaya düzenlenen sınavlarda kalacak yeri olmayanlar var. Bu insanlarımız maddi açıdan da, manevi açıdan da sınav dönemlerinde büyük sıkıntı yaşıyorlar. Bu sıkıntıların giderilmesi adına bölge milletvekillerimiz, yetkililerimiz gerekli girişimlerde bulunmalılar” dedi.

Küçük Menderes havzasının AÖF sınav merkezinin Ödemiş ilan edilebileceğini söyleyen Savuran, “Sadece Ödemiş değil, Kiraz'ın, Beydağ'ın, Bayındır'ın, Tire'nin dağ köyleri var. İnsanlarımız bu köylerden yola çıkıp saatlerini yolculuklarla geçirip sınavlara giriyorlar. İzmir'deki bir vatandaşımızın metroya binip 5 dakikada ulaştığı sınav yerine havzamızdan gidenler saatler harcayıp ulaşabiliyor.

Bu da bölgemiz adına, öğrencilerimiz adına bir dezavantaj. Sınavlara girenlerin birçoğunun aynı zamanda çalışan insanlar olduğunu düşünürsek sıkıntının boyutları daha kolay anlaşılabiliyor. Ödemiş ve Tire olabilir, sadece Ödemiş olabilir. Fethiye gibi il merkezine uzak bir yerde sınav düzenlenebiliyorsa Ödemiş'te de yapılabilir. Bir şekilde bu sıkıntının giderilmesi için çalışma yapılması gerekiyor. Gerekli girişimler yapılırsa mağduriyetin giderilebileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber