Köy okulundan fen lisesine

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Yukarı Karavaiz Köyü Ortaokulu, SBS'de fen lisesine 3 öğrenci göndermenin sevincini yaşıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2013 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köy okulundan fen lisesine

Yukarı Karavaiz Köyü Ortaokulu, bu yıl yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) önemli bir başarı sağlayarak; fen lisesine 3 öğrenci, sağlık meslek lisesine 6 öğrenci, Anadolu öğretmen lisesine 2 öğrenci ve Anadolu lisesine 36 öğrenci olmak üzere toplam 45 öğrenci göndermeyi başardı.

Okul idaresi ve öğrencilerle görüşen Araban İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, 2012-2013 eğitim-öğretim dönemindeki yoğun çalışmaların sonucunda ilçe merkezi ve köylerdeki ortaokullarda SBS'de başarıyı yakaladıklarını söyledi.

Gündeş, Yukarı Karavaiz Köyü'ndeki öğrenci velilerinin eğitimin önemini anlaması sonunda Yukarı Karavaiz Ortaokulu Müdürü Mehmet Öztürk, Müdür Yardımcısı Ali Kangal ve öğretmenlerimizin başarılı ve disiplinli mücadelesi sonunda öğrencilerinde müthiş bir okuma isteği ve azmi olduğunu söyledi.

Bu başarının Araban'da bir ilk olduğunu ifade eden Şükrü Gündeş, "Tabi ki Yukarı Karavaiz Köyü Ortaokulu Müdürü Mehmet Öztürk, Müdür Yardımcısı Ali Kangal ile öğretmenlerimizin özverili çalışmalarını unutamayız. Öğrencilerimiz okuldaki eğitim-öğretimin dışında ve hafta sonlarında da boş vakitlerinde tarlalarda çalışarak ailesine ekonomik katkı sağlıyorlar. Bu demek oluyor ki hiçbir emek zayi olmaz. Öğrencilerimiz başta olmak üzere Okul Müdürü Mehmet Öztürk, Müdür Yardımcısı Ali Kangal ve öğretmenlerimizi gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Önümüzdeki 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde eğitime önem veren ilçenin yeni Kaymakamı Serhat Karabektaş'ın destekleriyle ilçedeki eğitim çıtasını en üst seviyeye çıkaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber