Erdemir'de toplu sözleşmenin imzalanması

Üyelerimize sözleşme görüşmeleri başlarken söz verdiğimiz gibi kazanılmış haklarımızdan bir adım geri atmadık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2013 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında (ERDEMİR) bir süre önce imzalanan toplu sözleşmeye ilişkin, "Üyelerimize sözleşme görüşmeleri başlarken söz verdiğimiz gibi kazanılmış haklarımızdan bir

adım geri atmadık" dedi.

Kavlak, Ereğli ilçesinde bir otelde ERDEMİR'de 4 bin 800 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmenin anlaşmayla sonuçlanması dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, fabrika çalışanlarıyla gurur duyduklarını söyledi.

Toplu sözleşmenin anlaşmaya sonuçlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kavlak, şunları kaydetti:

"Üyelerimize sözleşme görüşmeleri başlarken söz verdiğimiz gibi kazanılmış haklarımızdan bir adım geri atmadık. 'İnsanca bir yaşam için daha adil ücret alacağız' dedik, sözümüzü tuttuk. Hiçbir idari maddede ödün vermedik. Üyelerimizi enflasyona mahkum etmedik, ezdirmedik. ERDEMİR dünya markasıdır, Türkiye'nin de en önemli değerleri arasındadır. Şirketin 2009'da yaklaşık 780 olan müşteri sayısı 2011'de bin 400'e çıkmıştır. Peki bu müthiş kıymeti kim yarattı, sadece para, servet ve sermaye yeter mi? Yetmez arkadaşlar. Bu başarı da ERDEMİR'in maddi büyüklüğü kadar ona can veren, kaliteli ve özverili emeğin katkısı da büyüktür. Emek olmadan bu başarı olmaz. Başarıda en büyük pay işçiye aittir. Personel çok çalıştığı için ERDEMİR dünyada en fazla çelik üreten kuruluşlar arasındadır."

İşçilerin sloganlarla destek verdiği Kavlak'a, sendikanın şube yöneticileri ve bazı oda başkanları hediyeler takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber