çadırın ışığı' kütüphaneleri aydınlatacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yörüklerin yaşadığı bölgelerdeki kütüphanelere dağıtmak için Aydınlı yazar Bekir Aygül’ün yazdığı ve Yörük kültürünü anlatan “Çadırın Işığı” adlı romandan 200 adet satın aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2013 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
çadırın ışığı' kütüphaneleri aydınlatacak

Aydınlı yazar Bekir Aygül'ün Yörüklerin yaşam biçimini konu alan “Çadırın Işığı, Orta Asya'dan Anadolu'ya Esen Yörük Rüzgarı” adlı romanı, akademik kesim başta olmak üzere çeşitli çevrelerden büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Bekir Aygül'ün uzun araştırmaları sonucu ortaya çıkardığı eseri olan “Çadırın Işığı” romanında Yörük yaşantısının hemen hemen tüm ortak özellikleri işleniyor. Yazılı belgelerin yanı sıra Yörüklüğü bizzat yaşamış nine ve dedelerin atalarından aktararak getirdikleri bilgilerden yararlanılan kitapta, Yörüklerin yaşantısı ve kültürü ince detaylarına kadar anlatılıyor. Yayınlandığı ilk günden itibaren başta Yörükler olmak üzere toplumun hemen her kemsinin dikkatini çeken “Çadırın Işığı” kitabı, Türkiye çapında önemli bir boşluğu doldurarak geniş kitlelerden okuyucusuyla buluşmaya devam ediyor. Özellikle akademik çevrelerden olumlu tepkiler alan “Çadırın Işığı” romanı, bu güne kadar Yörükler hakkında yazılan en detaylı eser olarak nitelendirilirken, bu konudaki boşluğu da doldurdu.

Bekir Aygül'ün uzun çalışması sonucu yazdığı Çadırın Işığı, Orta Asya'dan Anadolu'ya Esen Yörük Rüzgarı” adlı roman; akademik çevreler, yazarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden aldığı tebriklerin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da dikkatini çekti. Kitabı inceleyen Bakanlık uzmanları, Türkiye'de özellikle Yörüklerin yaşadığı bölgelerdeki kütüphanelere dağıtmak üzere kitaptan ilk etapta 200 adet satın aldı.

“Çadırın Işığı”na gösterilen ilgiye ve kendisine ulaşan herkese teşekkür eden yazar Bekir Aygül, “Kitabımı 35 yıllık araştırma ve incelemelerimin sonucunda okuyucuyla buluşturduk. Kitabımı temin edip okuyan ve bana her konuda eleştirilerini ileten herkese teşekkür ediyorum. Uzun süren bir araştırmanın sonucu olarak derlediğim bu bilgileri 10 ciltlik bir seride toplayarak Yörük kültürünü tanıtmayı amaçlıyorum. Büyük beğeni toplayan ilk kitabın ardından ikinci cildin yazımına başladım. Her yıl bir cildi okuyucularla buluşturmayı hedefliyorum. Kitabın ilk cildinde Yörüklerin ortak kültürü ve yaşam biçimini ele almıştık. İkinci ciltte ise Yörük kültürüyle ilgili yine önemli bilgilere yer vereceğim” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber