Öldürülen Steno memuru tefeci çıktı

Haber Giriş : 22 Şubat 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lüks villasında kafasından iki kurşunla vurulan Meclis stenografı Recep Tamer'in, ?nataşalı seks alemi' sonrası tartıştığı Fatih Deveci tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayetin ardından yapılan soruşturmada Tamer'in piyasaya faizle para sattığı belirlendi...

ANKARA'DAKİ lüks villasında öldürülen TBMM stenografı Recep Tamer'in ?tefecilik' yaptığı ve 4 trilyonu bulan bir servete sahip olduğu ortaya çıktı. Trilyoner memurun, 1980'lerin ünlü iş adamı ve dönemin 1. Lig takımlarından Mersin İdman Yurdu Kulubü Başkanı Mehmet Deveci'nin oğlu Fatih Deveci tarafından ?nataşalı seks alemi' sonrasında öldürüldüğü belirlendi. Cinayeti soruşturan savcılık ve jandarma, memur olan Tamer'in trilyonluk serveti nasıl edindiğini incelemeye aldı. Tamer'in evinde, tapu kayıtları ile çok sayıda çek ve senet çıktı. Katil zanlısı Fatih Deveci'nin yakalanması için Ankara Jandarması çok yönlü operasyon yürütüyor.

Kafasından iki kurşunla vuruldu

Meclis Tutanak Müdürlüğü'nde stenograf olarak görev yapan Recep Tamer (52) 19 Aralık'ta Beysukent'teki tripleks villasında kafasından iki kurşunla vuruldu. Annesi tarafından ağır yaralı halde bulunan Tamer, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldırıldı ancak 25 Aralık'ta yaşamını yitirdi. Olaya savcılık ve Ankara Jandarması el koydu. Jandarma Suçlu Takip Kısmı, cinayeti aydınlatmak için geniş çaplı soruşturma başlattı. 15 yıl önce eşinden boşanan ve yalnız yaşayan Tamer'in piyasaya faizle para sattığı belirlendi. Evindeki aramada ise 4 trilyon lira değerinde tapular ile çek ve senetler bulundu.Esnaf ve iş adamlarından alınmış 10 bin ile 400 bin dolar arasındaki 40'a yakın senetlere ve tapulara el kondu.

Zanlılardan biri yakalandı

Jandarma'ya bağlı timler, cinayeti kısa sürede aydınlattı. Tamer'in 5 yıl önce tanıştığı batık iş adamı Fatih Deveci tarafından öldürüldüğü ve olay sırasında Kızılay'da kaçak sigara satan Erkan Uçar'ın da olduğu tespit edildi. Cinayetten sonra iki zanlının İstanbul'a kaçtığı belirlendi. Jandarma, mahkeme kararı ile zanlıların telefonlarını takibe aldı. Erkan Uçar, Natoyolu'ndaki evine döndüğünde kıskıvrak yakalandı.

Alem sırasında Fatih'i aşağıladı

Jandarma'daki sorgusunda cinayeti anlatan Uçar, Tamer'in Rus bayanlarla yaptıkları seks alemi sırasında Fatih Deveci'yle tartıştığını belirterek ekledi: ?Recep Bey'le 5 yıl önce tanıştık. Tamer, benim adıma 1996 model 5.20 BMW satın aldı. Olay günü nataşalarla alem yaptık. Alkollüydük. Fatih, alem sırasında Recep'e, (Kızlara gardrabundaki elbiselerden hediye edelim) dedi. Recep ise onu aşağıladı. Alemden sonra Fatih'le birlikte kızları götürdük ve eve geri döndük. Fatih, Recep'le tartıştı ve aşırı alkolün etkisiyle ruhsatsız tabancasını çekip iki el ateş etti.'

KATiL ZANLISI ÜNLÜ iŞ ADAMININ OĞLU

TAMER'İ öldüren Fatih Deveci'nin 1980-1985'li yılların saygın iş adamı ve 1. Lig takımlarından Mersin İdman Yurdu Kulubü'nün Başkanı Mehmet Deveci'nin oğlu olduğu ortaya çıktı. Gıdasan adlı şirketi ile Ortadoğu ülkelerinde ticaret yapan Mehmet Deveci, 1980-84 yılları arasında Mersin İdman Yurdu futbol kulübünün başkanlığını yaptı. Deveci, o yıllarda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'tan şöhretli futbolcuları Mersin İdman Yurdu'nu transfer ederek kamuoyunda ünlendi. Katil zanlısının ağabeyi Ufuk Deveci de o yılların ünlü pop sanatçısı Yeliz'le yaptığı evlilikle gündeme geldi. Ufuk Deveci, 1997'de öz ağabeyi tarafından İstanbul'da öldürülmüştü. Şöhretli bir aileden gelen Fatih Deveci, işleri kötü gitti ve battı. Deveci, öldürdüğü gizli trilyoner Tamer'le ortak iş yapmak için anlaştı. Jandarma, İstanbul'da saklandığı belirlenen Deveci'yi yakalamak için operasyonu genişletti.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber