HSYK 2 hakimi ihraç etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2006 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), emekliye ayrılan eski Karamürsel Hakimi Mehmet Resuloğlu ile Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Kazım Doğuer'i meslekten ihraç etti. Kurul Doğuer'i, karar kesinleşinceye kadar görevden de uzaklaştırdı.

Mehmet Resuloğlu'nun Karamürsel hakimiyken 95 adet kamu arazisine ilişkin davalarda verdiği kararlarla ilgili hakkında başlatılan disiplin soruşturması tamamlandı.

Kurul, Resuloğlu'nu, aynı iddialarla ilgili hakkında açılan ceza davasında verilen kararın kesinleşmesini de dikkate alarak, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 69. maddesinin 4. fıkrasına göre meslekten ihraç etti.

Resuloğlu, Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde, Türk Ceza Kanunu'nun "görevi kötüye kullanma" suçundan yargılanmış, verilen hapis cezası paraya çevrilerek ertelenmişti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu da bu kararı onamıştı.

Mehmet Resuloğlu, bu yargılama sürerken yaş haddinden emekliye ayrılmıştı.

Hakimler ve Savcılar Kanunu'na göre, hakim ve savcıların emekliye ayrılması başlatılan disiplin soruşturmasını durdurmuyor. Aynı şekilde, emekliye ayrılsa dahi Yasa'da yer alan disiplin cezaları (uyarı-kınama-yer değiştirme-meslekten ihraç) verilebiliyor.

HSYK, halen Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi olan Kazım Doğuer hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin kararını da verdi.

Doğuer'in, 3 ayrı eylemi nedeniyle, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 69. maddesinin son fıkrasına göre ihracına karar veren Kurul, Doğuer'i, karar kesinleşinceye kadar görevden de uzaklaştırdı.

Resuloğlu ve Doğuer'in, bu karaların yeniden incelenmesini isteme ve itiraz hakları bulunuyor. Bu istemler reddedilirse haklarında verilen ihraç kararları kesinleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber