2 Eylül 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2013 00:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Yeni Adli Yıl başlıyor

- JW Marriott Otel'de düzenlenecek Adli Yıl Açılış Töreni'ne TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katılacak.

- Yargıtay Başkanı Ali Alkan ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret edecek. TBMM Havuzlu Bahçe'de Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Eroğlu'nun da katılacağı ''Adli Yıl Açılış Töreni ve Yargıtay Onur Günü" kokteyli verilecek.

(Ankara/10.00/14.30/TBMM/20.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Avrupa Ombudsmanı Nikiforos Diamandouros ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve görevlerine yeni atanan kuvvet komutanlarını kabul edecek.

(TBMM/14.30/16.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vietnam Milli Günü Resepsiyonu'na katılacak.

(Ankara/19.30)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Ombudsmanı Nikiforus Diamandouros'u Avrupa Birliği Bakanlığı'nda kabul ederek onuruna öğle yemeği verecek.

(Ankara/11.30-12.30)

3- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı etkinliklerine katılarak, 4. TÜRKSOY Üyesi Ülkeler UNESCO Milli Komisyonları Toplantısı ile adliyedeki adli yıl açılışı resepsiyonunda bulunacak ve "Türk Dünyası Bulmaca Gezisi"ni başlatacak.

(Eskişehir/ 09.00-12.00)

DÜNYA-DİPLOMASI

1- Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault, hükümetin Suriye konusundaki politikası ile ilgili bilgi vermek üzere meclis ve senato başkanları, siyasi grup temsilcileri, meclis ve senato dışilişkiler ve savunma komisyonları başkanlarını kabul edecek.

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımalarıyla Şam'ın banliyölerine düzenlenen kimyasal silah saldırısı ve muhtemel askeri müdahaleye ilişkin tartışmalar izleniyor.

(Şam/Halep/Beyrut)

3- Mısır'da, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtlarına yapılan müdahale, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in tahliye kararı ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı yönetici ve mensuplarına yönelik gözaltılarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kahire/İskenderiye)

4- Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen ve Suriye krizinin ele alındığı Arap Birliği'nin 140. Dönem Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın yansımaları izleniyor.

(Kahire)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2012 yılına ilişkin yazılı medya istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Avea Üst Yöneticisi Erkan Akdemir, AA Finans Masası'na konuk olup, mobil sektörüne ilişkin gelişmeleri değerlendirecek.

(İstanbul/11.00)

GÜNCEL

1- 28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılanacağı davanın ilk celsesi başlıyor.

(Ankara/10.00)

2- AA Haber Akademisi, "İngilizce Ajans Muhabirliği Sertifika Programı" Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk'ün açılış dersiyle başlayacak.

(Ankara/10.30)

SPOR

1- A Milli Basketbol Takımı, 2013 Avrupa Şampiyonası için Slovenya'ya gidecek.

(İstanbul/12.05)

2- 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Andorra ve Romanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, hazırlıklarına Kasımpaşa Kulübü'nün Kemerburgaz Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başlayacak.

(İstanbul/18.30)

3- PTT 1. Lig'de 3. haftanın son maçında Ankaraspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Yenikent ASAŞ Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Ankara/20.00)

4- İspanya'nın Real Madrid takımı, İngiltere'nin Tottenham Kulübü'nden transfer ettiği Gareth Bale ile resmi sözleşmeyi Santiago Bernabeu Stadı'nda yapacak.

(Madrid/14.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber