Uşak Devlet Hazstanesi'nde 'Kıdemli Vatandaş' uygulaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2006 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
65 YAŞ ÜSTÜ VE ÖZÜRLÜ HASTALAR SIRA BEKLEMEDEN İŞLEMLERİNİ GÖREVLİLERİN YARDIMIYLA YAPTIRACAK

Uşak Devlet Hastanesi 65 yaş üstü hastalarla sakat-özürlü hastaların hasta müracaat ve polikliniklerde sıra beklememeleri için muayene önceliği getirdi.

Başhekim Ömer Faruk Azal, "Kıdemli Vatandaş" adlı proje hakkında bilgi verirken, kıdemli vatandaşlar için hostes uygulaması başlatacaklarını da söyledi.

Türkiye'de emeklilerin ve özürlü vatandaşların gerekli ilgi ve kolaylık sağlanmadığı için çektiği sıkıntılar sık sık gündeme gelirken, Uşak Devlet Hastanesi örnek bir uygulama başlattı. Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Faruk Azal, yaşlı ve özürlü vatandaşların sağlık hizmeti alırken sıkıntı çekmemeleri ve işlemlerini kolayca halledebilmeleri için başlattıkları uygulamayı önümüzdeki günlerde daha da geliştirerek bir kampanyaya dönüştüreceklerini ifade ederek, uygulamanın toplum bilincini geliştirmede de önemli rol oynayacağını söyledi.

Hastaneye gelen 65 yaş üstü hastalarla sakat ve özürlü hastaların danışmadaki görevli güvenlik elemanları tarafından sıra beklemeden hasta kayıt merkezine götürüldüğünü belirten Azal, "Kıdemli vatandaş olarak adlandırdığımız hastalarımız hastaneye adım atar atmaz kendilerini ayrıcalıklı hissedecekler. Hastane içerisine uygulama ile ilgili afişler astık. Hastanemizde görevli tüm personel uygulamaya uygun hareket etmek zorundadır. Şu an için güvenlik elemanları sayesinde danışmada aldığımız kıdemli vatandaşlarımızın tüm işlemlerini sıra bekletmeden hallediyoruz. Kıdemli vatandaşlarımız hasta kayıt işleminden başlayarak tedavi olup hastanemizden ayrılıncaya kadar tüm işlemlerini görevlilerimizin yardımı ile kolayca yaptırabiliyorlar" dedi.

KIDEMLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN HOSTES BİRİMİ KURACAĞIZ"

Uygulamadaki amaçlarının yaşlılara ve özürlülere olan saygıyı arttırmak olduğunu da ifade eden Başhekim Ömer Faruk Azal, "Önümüzdeki günlerde bir birim oluşturarak kıdemli vatandaşlarımız için hostes uygulaması başlatacağız. Bu hostesler hastanede sadece kıdemli vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla çalışacak. Hastanemize gelen tüm hastalarımızın ve vatandaşların da kıdemli vatandaşlar olarak adlandırdığımız bu kişilere gereken saygıyı göstermesini istiyoruz. Yaşlı ve özürlü vatandaşlarımızın günlük hayatta da gereken ilgi ve kolaylığı görmesini istiyoruz. Bu uygulamanın örnek olacağına ve toplumumuzun gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber