Türkiye Kamu-Sen eyleme hazırlanıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Şubat 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş' kazanılmış hakların alınmasına yönelik tüm yurtta

Bilindiği gibi 2006 yılı memur maaş artışları ile ilgili Sendikalarla Hükümet arasında yapılan Toplu Görüşmelerde Mutabakata varılmıştı. Mutabakat metninde ek ücret almayan 1 milyon 377 bin memura 40 + 40 YTL. her ay Denge Tazminatı, eşi çalışmayanlara Aile Yardımı, sendika üyelerine her ay 5 YTL. Sendika Teşvik Primi, KİT'lerde çalışan memurlar arasındaki ücret dengesizliğinin giderilmesi için Skala Ayarlaması yapılması yer almaktadır.

Ancak Hükümetin, Ocak'ta yürürlüğe girmesi gereken yasal düzenlemeyi bugüne kadar yapmadığı belirtildi..

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun 34.üncü maddesi "? Mutabakat metni; uygun idari, icrai ve yasal düzenlemelerin yapılabilmesi için Bakanlar Kuruluna sunulur. Bakanlar kurulu üç ay içinde Mutabakat Metni ile ilgili uygun idari ve icrai düzenlemeleri gerçekleştirir ve kanun tasarısını T.B.M.M'ne sunar" şeklindedir.

Toplu görüşmelerin sonuçlandırıldığı 28 Ağustos 2005 tarihinden buyana 6 ay geçmesine rağmen hala yasal düzenleme yapılmadı.

Her gün T.B.M.M'de jet hızıyla yasalar çıkardığı ile övünen Hükümetin 2 milyonu aşkın memurun haklarını geciktirmesini ve savsaklanmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Bugüne kadar 59.uncu Hükümet; memur maaş artışlarını zamanında ödemeyen Hükümet olarak tarihe geçmiştir.Memura şaşı bakan bu anlayışı kınıyoruz.

Başta Sayın Başbakan olmak üzere Toplu Görüşmelerden sorumlu Sayın Başbakan Yardımcısı M. Ali ŞAHİN ve pek çok Bakanla defalarca görüşmemize rağmen bir sonuç alınamamıştır.

Türkiye Kamu-Sen olarak kamu görevlilerinin Toplu Görüşme ile elde ettiği haklarını hukuku çiğneyerek savsaklayanları halkımıza şikayet etmek üzere Türkiye genelinde eylemlere başlayacağız. Kazanılmış haklarımızı elde edene kadar bu eylemleri sürdürmeye kararlığında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber