Eğitimcilerden kayırma iddiası

DENİZLİ'de Eğitim-İş Sendikası üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı yönetici mülakat sınavlarında kayırma olduğunu iddia etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Eylül 2013 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitimcilerden kayırma iddiası

DENİZLİ'de Eğitim-İş Sendikası üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı yönetici mülakat sınavlarında kayırma olduğunu iddia etti.

Denizli Şube Sekreteri Gökhan Okulu, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı yönetici mülakat sınavlarında 90 üzeri puan alan 13 kişiden 12'sinin Eğitim-Bir-Sen üyesi olmasının düşündürücü olduğunu belirtip, sınav sonuçlarını eğitim camiasının kuşkuyla karşıladığını dile getirdi.

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi Sekreteri Gökhan Okulu, yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı yönetici atama yönetmeliğinin kayırmacı anlayışın ürünü olduğunu ileri süren Okulu, mülakatlarda ortaya çıkan sonucun da, bunun kanıtı olduğunu ifade etti.

Okulu, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı yönetici mülakat sınavlarında 90 ve üzeri puan alan 13 adaydan 12'sinin Eğitim-Bir-Sen üyesi olduğunu belirtip, şöyle konuştu:

"Denizli'de boş olan yöneticilik kadroları ilan edilmiş ve kayırmacı maddenin öngördüğü doğrultuda sözlü sınavlar yapılmıştır. Ne hazindir ki bu sınavlarda da İzmir, Karabük, İstanbul gibi daha bir çok ilimizde yaşanan, yandaşa sözlüden yüksek puan verme, yandaş olmayanı ise elinin tersiyle itme anlayışı Denizli'de karşımıza çıkmaktadır. Bazı adayların sözlü sınavdan yüksek puan alarak, yazılı sınavdaki eksikliklerinin sınav komisyonunca kapatılmaya çalışılmasını dikkatle izliyor ve esefle karşılıyoruz. Yapılan sözlü sınav ile ilgili tarafımızda şaibe ve adam kayırmacılığı yapıldığı kanaati oluşmuştur. Bu kanaatin oluşmasının önüne geçilebilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden sözlü sınavın yapılışı esnasında kamera kaydı yapılmışsa bu kaydı sendika temsilcilerine izleterek kendilerini aklamalarını bekliyoruz."

Sözlü sınav süresinin her aday için eşit olmadığını iddia eden Okulu, "Sözlü sınavda 90 puan ve üzeri alan 13 adayın 12'sinin Eğitim-Bir-Sen üyesi olması düşündürücüdür. Söz konusu sendikanın söylentilere rağmen sessiz kalması düşündürücüdür. 13 aday içinde sözlü sınavda 90 puan ve üzeri alan adayların 6'sının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olması belli bir siyasi anlayışa hizmet etme gayreti olduğunu düşündürüyor. Yazılı sınavda il birincisi olan adayın, sözlü mülakatta 71 puan alması da oldukça düşündürücüdür. Yazılı sınavda 72 alan bir aday da sözlü mülakatta 96 puan almıştır" diye konuştu.

Okulu, sınavın eğitim camiasında kuşkuyla karşılandığını dile getirip, Milli Eğitim Müdürlüğü'nü açıklama yapmaya, Denizli Valiliği'ni de konuya müdahil olmaya çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber