'Sandıklı patatesinin adını lekelemeyin'

Afyonkarahisar'ın Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ana yol boyundaki patates satıcıları denetlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2013 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Sandıklı patatesinin adını lekelemeyin'

Son zamanlarda artan şikayetler üzerine patates satıcılarını denetleyen zabıta ekipleri, tezgahlarda bulunan çuvallardaki patateslerin kalitesi ve kilolarını inceledi. Daha önceki yıllarda çuvalların altında 2. sınıf patates satılmaması için satıcıları bildiriyle uyaran ve uymayan satıcıların tezgahlarını toplayan zabıta ekipleri gelen şikayetler üzerine Belediye Başkanı İsmail Elibol'un talimatıyla denetimlerini arttırdıklarını belirttiler.

Tezgahlarını ana yola ve kaldırımlara çıkaran satıcılar uyarılırken, Zabıta Müdürü Mehmet Akşit, satıcılardan Sandıklı patatesi adının lekelenmemesi açısından çuvalların özellikle alt kısımlarına 2. sınıf çürük patatesleri koymamalarını istedi.

SANDIKLI PATATESİNİN ADINI TEKELEMEYİN

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Elibol ise, "Sandıklı patatesi Türkiye'nin en kaliteli patatesi. Belediye olarak her ortamda Sandıklı patatesinin tanıtımını yapmaya çalışırken maalesef yol kenarındaki bazı satıcıların çuvalın üzerine iyi patatesi, tabanına da çürük patatesi koyduğunu ve alıcılara çuvalların kilosunu yanlış söylediğini öğrendik. Bu konu hakkında daha önceki yıllarda satıcılara bildiri dağıtıp kendilerini uyardık. Zaman zamanda denetimler yaparak uymayanların tezgahlarını topladık. Yol boyunda satıcılar ya meşhur Sandıklı patatesini alıcılarını doğru bilgilendirerek satacak ya da hiç satış yapamayacak. Bizler Sandıklı'yı patates üretiminde marka yapmaya çalışırken, bu tür vatandaşı kazıklayanlara müsaade etmeyiz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber