SBS'de ek tercihte bulunacakların dikkatine

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, ortaöğretime yerleştirme sistemi ile öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında boş kalan kontenjanlar için öğrencilere ek tercih ve yerleştirme hakkı verilmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SBS'de ek tercihte bulunacakların dikkatine

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, ortaöğretime yerleştirme sistemi ile öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında boş kalan kontenjanlar için öğrencilere ek tercih ve yerleştirme hakkı verilmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

İnce yaptığı açıklamada; 'Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemleri 29 Ağustos 2013 Perşembe günü 17:00 itibariyle tamamlandı. Akabinde yedek sıralamalar işletilmek suretiyle kayıt işleri yürütülmüştür. Asıl ve yedek yerleştirme işlemleri sonrasında sınavla öğrenci alan bazı okullarımızda dolmadığı görüldü. Bakanlığımız, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, daha çok öğrencimize isteklerine uygun okulda eğitim imkanı sunulması ve okullarımızın kapasitesinin en üst seviyede kullanılması amacıyla kontenjanların doldurulması amacıyla bazı tedbirler almayı kararlaştırdı. Buna göre; 2013 yılı SBS'ye katılan ve OYP'si 201 ve üzeri olan, tercih yaptığı halde hiçbir okula yerleşmeyen, herhangi bir tercihine yerleştiği halde okul mülakatında elenen, asıl/yedek kayıt döneminde herhangi bir tercihine kayıt hakkı kazanarak kaydını yaptıran tüm öğrencilerimize 2013 yılı Ortaöğretime yerleştirme sistemi tercih ve yerleştirme kılavuzunda yer alan “Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı okulların boş kalan kontenjanlarına OYP'ye göre merkezi sistem üzerinden ön kayıt yolu ile öğrenci alınması” süreci ile birlikte okul türüne bakılmaksızın (özel okullar hariç) 09 Eylül 2013 Pazartesi günü saat:10:00'da açıklanacak olan boş kontenjanlar için https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yayınlanan okullara en fazla beş tercih olmak üzere yeni bir tercih hakkı tanınmıştır.' dedi.

İnce, tercih başvurusunda bulunan öğrencilerin, puan üstünlüğü ve tercih başvurularının dikkate alınarak yerleştirme işlemi yapılacağını ve 16 Eylül 2013 Pazartesi günü mesai saati itibari ile asıl ve yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin e-okul sistemi üzerinden ilan edileceğini, okullarda boş kontenjan kalması halinde eğitim öğretim sürecini aksatmayacak biçimde yedek listeler üzerinde yerleştirme işlemlerinin gerçekleştirileceğini belirtti.

İnce açıklamasında; 'Ek yerleştirme sonuçları açıklandığında öğrencilerin sonuç bilgilerinde, herhangi bir ortaöğretim kurumuna asıl olarak yerleştirildiği okul var ise bu okulun bilgileri, yedek olarak yerleştirildiği okul/okullar var ise yedek okullar ve bu okulların kayıt dönemleri hakkında bilgiler bulunacaktır. Ayrıca , SMS ile bilgilendirilme sistemine dahil olan velilere Mobil Bilgilendirme Servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir. Ek yerleştirme sonucu tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenciler 17-18 Eylül 2013 tarihinde saat 17:00'ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecekler. Bu tarihlerde kaydını yaptırmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedecektir. Asıl kayıt dönemi sona erdikten sonra 18 Eylül 2013 Çarşamba günü saat 21:00'de yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler e-okul sistemi üzerinden ilan edilecektir. 18 Eylül 2013 saat 21:00 itibariyle yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları ise 20 Eylül 2013 Cuma günü saat 17:00'e kadar devam edecektir. Yeni tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, kayıt yaptırdıklarında önceki okullarında ki kayıtları silinecektir. Yeni tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan ancak kayıt yaptırmayan ya da yeni tercih ettiği okulu kazanamayan öğrencilerin kayıtlı oldukları önceki okullardaki hakları korunacaktır. Adayların tercihlerini yaparken ilan edilen kontenjan listesinde kontenjanı dolu görünen okulların öğrencilerinin başka okullara gitme durumu dikkate alınarak bu okullara da boş kontenjan oluşabileceğini dikkate almaları uygun olacaktır.' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber