Bilgi Evleri'ne yoğun ilgi

Bağcılar Belediyesi’nin 'Örnek eğitim projeleri' olarak hayata geçirdiği bilgi evlerine ilgi her yıl artıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilgi Evleri'ne yoğun ilgi

Bağcılar Belediyesi'nin 'Örnek eğitim projeleri' olarak hayata geçirdiği bilgi evlerine ilgi her yıl artıyor. Öğrencilerin okulda gördükleri eğitimlerini desteklemeye yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapıldığı bilgi evlerine bu yıl da yoğun ilgi yaşanıyor.

Bağcılar'da yedi farklı mahallede faaliyet gösteren bilgi evlerine kayıtlar başladı. Kayıt sırasında öğrencilerden nüfus cüzdanı fotokopisi ile 2 adet vesikalık fotoğraf isteniyor. Haftanın belirli günlerinde branş öğretmenleri tarafından verilen derslere katılan öğrencilere İngilizce ve matematik gibi temel dersler de veriliyor. Bilgi evlerinde sosyal ve kültürel programlarla kültür gezileri de düzenleniyor. Kulüp çalışmalarının da yapıldığı bilgi evlerinde öğrenciler yeteneklerine uygun olarak kulüplerde görev alabiliyor. Önceki yıllarda 4'üncü sınıftan 8'inci sınıfa kadar ilköğretim öğrencilerinin kayıt yaptırabildiği bilgi evlerine artık 3'üncü sınıf öğrencileri de alınıyor.

“YETENEKLERİNİ KEŞFEDEN ÇOCUKLARIMIZIN ÖZ GÜVENİ GELİŞİYOR”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bilgi evlerinde resimden müziğe, karikatürden teknolojiye kadar 30'a yakın kulüp çalışmasının yürütüldüğünü belirterek, “Öğrencilerimiz verilen eğitim sırasında yeteneklerini keşfediyorlar. Eğitim müfredatı kapsamında düzenlediğimiz “Kariyer Buluşmaları”nda da önemli isimlerle programlar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bilgi Evleri Projesi ile öğrencileri daha donanımlı hale getirmek istediklerini ifade eden Başkan Çağırıcı, “Yedi mahallemizde faaliyet gösteren Bilgi Evimize geçtiğimiz yıl 15 bin civarında yavrumuz devam etti. 22 mahallemizin tamamına Bilgi Evi kazandırmak istiyoruz. Buna paralel olarak öğrenci sayımızı da artırmak istiyoruz. Bilgi Evlerimizin sayısını arttırmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Çağırıcı, ailelere de çocuklarını bilgi evlerine yönlendirmeleri çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber