Çelik: Başbakan'ın yoğunluğundan dolayı paket açıklanamadı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, PKK’nın Kürtler adına konuşma hakkı olmadığını belirterek “Başa dönüp kan dökerlerse güvenlik güçlerinin eli de mantar toplamıyor” dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Eylül 2013 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: Başbakan'ın yoğunluğundan dolayı paket açıklanamadı

SERAP BELOVACIKLI

Ankara'nın sıcak gündeminde yer alan başlıkları AKŞAM'a değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, PKK'nın 'çekilme durdu' açıklamalarını da sert sözlerle eleştirdi:

ÇÖZÜM, KAPATMA SEBEBİ OLURDU

- Çözüm süreci, PKK'yla bağlantılı bir şey değil. Biz ülkemiz insanının refahını, mutluluğunu, bireysel hak ve özgürlüklerini PKK'ya endeksleyerek sağlayamayız. Hazırladığımız demokratikleşme paketine son noktayı koyup Sayın Başbakan'a arz ettik. Fakat Başbakan'ın yoğun programından dolayı bir araya gelerek kendisinin başkanlığında bir toplantı henüz gerçekleştiremedik.

- PKK'nın çözüm süreciyle birlikte yurtdışına çekilip silahları tamamen bırakmasından sonra, 'Bundan sonra ne olacak?' sorusu doğrudan kendileriyle ilgilidir. PKK Kürtlerin yegâne temsilcisi, Kürtler adına konuşma hakkında sahip olan otorite değildir. Vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlükleriyle ilgili PKK bir şey isteyecek, devlet onu verecek. Böyle bir şey söz konusu değil.

- Biz diyoruz ki söyleyecek sözü olanlar şiddete başvurmadan gelip söylesin. PKK 'Biz terörden vazgeçiyoruz, insan öldürerek meramımızı anlatmıyoruz' deme noktasına geldiği zaman devletle hükümet ne yapılması gerekiyorsa üzerine düşeni yapar. Ama varsayın PKK diye bir örgüt yoktur. Biz Kürt vatandaşlarımızın makul, meşru ve mantıklı taleplerine cevap vermeyecek miyiz? Biz iktidara geldiğimizden beri kendini ötekileştirilmiş hisseden vatandaşlarımızla ilgili olarak hep adımlar attık, iyileştirmeler yaptık. Bazıları diyor ki 'Neden hepsini bir anda yapmadınız?' Zamanın ruhu diye bir şey var. Bugün yaptıklarımızı bırakın yapmayı, sadece söyleseydik bu partimiz için kapatma sebebi olurdu.

SÜRECİ ZEHİRLEYECEK AÇIKLAMALAR

- Eğer başa dönüp kan dökerlerse devletin güvenlik güçlerinin eli de mantar toplamıyor. Defalarca BDP'li milletvekilleri Öcalan'ın isteklerini Meclis'te dillendirsin dedim. Fikir, şiddet içermediği sürece o düşünce özgürlüğüdür. Son zamanlarda BDP'li yöneticiler de süreci zehirleyecek açıklamalar yapıyorlar. BDP içinde çok sorumlu davranan arkadaşlar da var. Ancak süreci sabote etmeye çalışanlar da var. Özellikle Abdullah Öcalan'ın konumuyla ve bundan sonra ne olacağıyla ilgili laf edenler Öcalan'ın televizyon seyrettiğini bildikleri için bir çeşit sadakat yarışı içerisine giriyorlar.

GEZİ PARKI İMAJI ZEDELEDİ

Sayın Bakan Egemen Bağış, 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul'a verilmemesi halinde bundan Gezi Parkı olaylarının sorumlu olacağını söyledi. Faruk Loğoğlu da dedi ki 'Demek ki Gezi Parkı AK Parti hükümetinden güçlü.' Türkiye'nin 11 yılda oluşturduğu bir imaj var. Bu Gezi Parkı olaylarının Türkiye'nin yurtdışındaki imajının zedelenmesinde çok büyük etkisi olduğu aşikâr. AK Parti'ye zarar veriyorum düşüncesiyle hareket edenler şunu bilsinler ki kendilerine zarar veriyorlar.

ÜLKENİN ÜNİTER YAPISINI KİMSEYLE GÖRÜŞMEYİZ

- Zihinsel devrim yapmamız gerekiyor. Kürt kelimesinin tabu kabul edildiği bir miras devraldık. PKK ve çevreleri bunu kendilerinin sağladığını zannediyorlar. Vatandaşlarımız şundan müsterih olsun. Biz bu ülkenin üniter yapısını kimseyle görüşme konusu bile yapmadık, yapmayacağız. Bir terör örgütünün adını duyurması, hayatta kalması için ya terör yapması ya da tehditler savurması lazım. PKK'nın ileri gelenleri burada anladığım kadarıyla ikinci yolu tercih ediyor.

SURİYE'YE MÜDAHALE

BEŞŞAR ESAD'IN SİLLE YEMESİ LAZIM

- Biz savaş çığırtkanlığı yapmak bir yana savaşın bitip Suriye'nin normalleşmesi için gayret gösteriyoruz. Suriye'de bir tiran, bir diktatör var. Bu ülkede çıkan yangın bize sıçrıyor. Suriye'nin mutlaka normalleşmesi lazım. Bunun için de Beşşar Esad'ın sille yemesi lazım. ABD'nin yapacağı operasyon da büyük ihtimalle bir hava operasyonu olacak. Bir kara savaşından söz edilmiyor. ABD'nin bizim de operasyona katılmamız yönünde henüz bir teklifi söz konusu değil.

CHP'NİN MISIR ZİYARETİ

BİR PARTİYLE DEVLET KÖPRÜ KURAMAZ

- CHP'liler Mısır gezisi kapsamında Sisi ile görüşmeyeceklerini beyan etti. Sayın Faruk Loğoğlu tecrübeli bir diplomat. Evet, Sisi ile görüşmeyecekler ama Sisi'nin işbaşına getirdikleriyle ile görüşecekler. Biz de diyoruz ki, 'Siz ana muhalefet partisisiniz.' Bir parti ile bir devlet arasında diplomatik köprü olmaz. CHP Irak'a gitti, ne sağladı? CHP'nin şöyle bir kompleksi var: AK Parti ile kimin ilişkileri bozulmuşsa gidip onunla görüşüyor.

ODTÜ'DE FAŞİST YAPI VAR

ODTÜ öğretim üyesi ve öğrencisiyle beraber 25 bin kişilik bir camiadır. 25 bin kişiyi 500 kişi esir alıyor. Öğrenci konseyi başkanı seçildi, arabasını yaktılar. Orada faşist, hegemonik bir yapı kurmuşlar. Başı açık bir kıza da bu yapılsa bugün gösterdiğim reaksiyonun aynısını gösteririm. Kimse diğerine hayata tarzı dayatma hakkına sahip değildir.

ODTÜ'de 1993'te kararı alınmış bir yol yapılacak. Orası hazine arazisi. Bize çevrecilik dersi vermeye kalkışıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber