Memur-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı Sonuç Bildirgesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Başkanlar Kurulu, 2006 yılı çalışma hayatının sorunlarını görüşmek, 2006 yılı hedef ve stratejilerini belirlemek, ortak görüş oluşturmak ve kararlar almak amacıyla Kızılcahamam Ab-ı Hayat Tesisleri'nde toplandı.

Başkanlar Kurulu, 2004 yılı toplu görüşmelerinde Kamu İşveren Kurulu ile memur konfederasyonları arasında imzalanan mutabakat metninde kabul edilen ve 25 bin kamu görevlisini mağdur eden disiplin affının bir an önce çıkarılması için gerekli girişimlerin yapılması kararını aldı. Ayrıca kurul, başta kamu çalışanlarına siyaset hakkı tanınması, toplu sözleşmeli grevli sendika yasası, becayiş, kamu araçlarına kasko, uyarma ve kınama cezalarına karşı yargı yolunun açılması, il dışına çıkış yasağının kaldırılması, yıllık izinlerin iş günü olarak düzenlenmesi maddeleri olmak üzere, 2004 yılı toplu görüşmelerinde mutabakat sağlanan 50 maddeden yasalaşmayan 32. maddenin bu yasama döneminde çıkarılmasını istedi. Kurul, 2005 yılı toplu görüşmelerde Kamu İşveren Kurulu ile kamu sendikaları arasında imzalanan mutabakat metninde kabul edilen kamu görevlisine 40+40 YTL ve sendika üyelerine verilmesi gereken 5 YTL'lik artışın, mart ayında alınacak maaşlarla birlikte derhal verilmesini beklediğini açıkladı.

Memur-Sen Başkanlar Kurulu'nda Danıştay'ın başörtüsüyle ilgili verdiği karar da değerlendirildi. Kurul, Danıştay 2. Dairesi'nin bu kararını 'özel hayata saldırı' olarak niteleyerek, "İnsanların dini inanç ve duygularına, özel hayatlarına yapılmış bir müdahaledir. Devletin memurları arasında ayrımcılık yapmasına izin veren, kadına karşı ayrımcılığın en çarpıcı örneklerinden biri olarak hukuk tarihimize geçecek bu kararı memurlar olarak kabul etmiyoruz. Kılık kıyafet sebebiyle eğitim ve çalışma hakkından hiçbir kadın ve öğrenci mahrum edilemez" şeklinde yorumladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber