Gezi iki AK Partili başkanı parlattı

Yerel seçimlerde bazı bakanların da aday olması bekleniyor. Bu da kabine revizyonunu gerekli kılacak.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gezi iki AK Partili başkanı parlattı

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte Ankara kulislerinde isimler dönmeye başladı. En çok merak edilen konulardan biri de AK Parti'deki yerel seçim öncesi bakanlıktan ayrılarak belediye başkanlığına aday olan isimler.

GEZİ'NİN YARADIĞI 2 BAŞKAN

Radikal yazarı Ömer Şahin, AK Parti'deki seçim heyecanı ve olası kabine revizyonu hakkında bir yazı kaleme aldı, AK Parti'nin anketini açıkladı. Ömer Şahin ayrıca Gezi olaylarının iki başkana yaradığını yazdı. Buna göre Kadir Topbaş yumuşak üslubu, Gökçek ise sert üslubu sayesinde Gezi'den fayda sağladı.

Şahin'in yazdığına göre AK Parti 21 büyükşehirde banko kazanıyor. CHP ve MHP'nin güçlü olduğu Mersin'de AK Parti Zafer Çağlayan'ı aday göstermeyi düşünüyor. Hatay için Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in adı geçerken, Ordu içinse Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin adları önde görünüyor.

AK Parti anketinde Gezi olayları sırasında pasif bir görüntü veren Kadir Topbaş'ın oy kaybına uğramadığı görüldü. Yumuşak üsluba prim yaptığı gözlenen Topbaş'ın oyları partisinin 4 puan civarında üzerine çıkıyor. İstanbul için Binali Yıldırım ve Egemen Bağış gibi isimlerin adları geçse de anket sonuçları ibreyi tekrar Topbaş'a çevirdi.

GÖKÇEK GEZİ'DEN FAYDA SAĞLADI

Gezicilere karşı sert bir üslup takınan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ise kutuplaşmadan siyasi fayda sağladığı söyleniyor.

İZMİR'E BİNALİ YILDIRIM

İstanbul'da Topbaş'ın ismi öne çıktı. Adı geçen bakan Binali Yıldırım'in ismi yeniden İzmir adaylığı için geçmeye başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber