Ege'de kalite saatleri başladı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörlüğü'nün düzenlediği, "Ege'de Kalite Saatleri" etkinlikleri yoğun katılım ile başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ege'de kalite saatleri başladı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörlüğü'nün düzenlediği, "Ege'de Kalite Saatleri" etkinlikleri yoğun katılım ile başladı. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe TSE'den Yönetim Sistemleri, TSE ve TSEK belgesi bulunan kuruluşların temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Programın konuğu, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İstatistik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok'un "Yöneticiler İçin 3. Göz: İstatistik" sunumu katılımcıların beğenisi ile karşılandı.

Uluslararası ekonomi arenasında Türkiye'nin rekabet koşullarını güçlendirmek için Türk Standardları Enstitüsü'nün yoğun çalıştığına dikkat çeken, TSE Ege Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman; “Enstitümüz laboratuvar ve belgelendirme faaliyetlerinin yanısıra eğitim çalışmalarına ayrıca önem veriyor. Ege'de Kalite Saatleri etkinlikleri ile insana yatırım yaparak, nitelikli iş gücünü artırmayı hedefliyoruz. Ücretsiz ve sertifikalı düzenlediğimiz bu etkinliklerle firma temsilcileri ile biraraya gelip, rekabet ortamına en iyi şekilde hazırlanmayı planlıyoruz. Amacımız, ülkemizin adını dünyadaki ekonomi zirvesinde en üst düzeye yerleştirmek” diye konuştu.

Türkiye'de sanayicilerin, politikacıların, yöneticilerin ve tüm karar vericilerin istatistiğe yeterince önem vermediklerini belirten Prof.Dr Erkan Işığıçok, istatistik biliminin olaylardan önce harekete geçerek, önleyici tedbir almamıza katkı sağlayan, yenilikçi ve sistematik yaklaşımlara sahip olduğunu ve bu noktada yöneticilerin üçüncü gözü olarak değerlendirilebileceğine dikkat çekti.

"İstatistik bir araçtır, tekniktir, yöntemdir ve en önemlisi üçüncü göz olarak nitelendirilebilecek kadar önemli bir bilim dalıdır" diyen Prof.Dr. Işığıçok; “Yönetim faaliyetlerinde, vizyon oluşturma ve stratejik planlama, kritik başarı faktörlerini oluşturma, hedefleri belirleme, kritik performans göstergelerini (KPI) belirleme, denetleme ve izleme vb. faaliyetler son derece önemli yer tutar. Kuşkusuz, bu faaliyetlerin temeli ölçmeye ve veriye dayanır. Ölçemediğinizi yönetemezsiniz ve yönetemezseniz yok olup gidersiniz. O halde, yönetim performansının arttırılmasında istatistikten ve bilimden yararlanmak kaçınılmaz görünmektedir. Bu amaçla atılacak ilk adım veri toplama ve istatistik okur-yazarlığı olup, tüm kurum ve kuruluşların veri toplama kültürü konusunda bilinçlendirilmesi gerekir” diye konuştu.

TSE Ege Bölge Koordinatörlüğü'nün 'sertifikalı ve ücretsiz' düzenlediği, "Ege'de Kalite Saatleri"; "Yöneticiler İçin 3. Göz: İstatistik" semineri ile Denizli ve Manisa'da devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber