Samsun'da 12 Eylül askeri darbesi protesto edildi

Samsun 78’liler Derneği üyeleri, 12 Eylül askeri darbesinin 33. yıldönümünde, o dönemde asılarak öldürülenlerin resimlerinin bulunduğu afiş ile birlikte yürüyüş düzenlediler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun'da 12 Eylül askeri darbesi protesto edildi

Samsun 78'liler Derneği üyeleri, 12 Eylül askeri darbesinin 33. yıldönümünde, o dönemde asılarak öldürülenlerin resimlerinin bulunduğu afiş ile birlikte yürüyüş düzenlediler.

İlkadım ilçesindeki DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan üyeler slogan atarak Gazi Caddesi üzerinde bulunan Konak Sineması önüne kadar yürüdüler. Burada grup adına açıklamada bulunan 78'liler Derneği Samsun Şube Başkanı Erdem Avcı, 12 Eylül rejiminin halen sürdüğünü savunarak, “Emekçiye, gençlere, devrimcilere, Kürtlere bütün muhaliflere azgınca saldırılıyor. İşsizlik, güvencesizlik, maaş kesintileri, söz, eylem ve örgütlenme özgürlüklerinin kısıtlanması, sendikalaşmanın yasaklanması, ekonomik ve sosyal haklarımızın gaspı, eğitim ve sağlık haklarımızın gaspı, sermayeye devri, Kürtler ve Aleviler başta olmak üzere bütün ezilen kimliklere ve inançlara yönelen sonu gelmez imha, inkar ve asimilasyon politikaları, çevre ve doğa katliamları 12 Eylül ile birlikte egemenlerce sürdürülüyor” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber