Kayseri Doğumevi, TSE ISO 900 belgesi aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2006 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Doğumevi Başhekimi İlhan Özer, yaptıkları projelerle Doğumevi'ni örnek hastane haline getirmeyi başardıklarını söyledi.

Başhekim Özer, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ameliyathane odasından doğum odalarına kadar her şeyi yenilediklerini kaydederken, bu başarıyı kıt imkanlarla sağladıklarını dile getirdi. Başhekim Özer, hastanedeki çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Doğumevi Hastanemize TSE ISO 900 kalite güvence belgesi aldık. Doğum salonu içerisinde bulunan eczane ve sterilizasyon bölümünü sancı odalarına dönüştürdük. Anne adaylarının çocuklarını rahat dünyaya getirmeleri için doğum salonunu, 3 ayrı oda olarak modern bir şekilde yeniden yapılandırdık.

Yenidoğan canlandırması için ünite oluşturuldu. 6 doğum masası, 30 hasta yatağı alındı. Doğum salonunun havalandırılması yapıldı. Hastane girişindeki uzay çatı, gebe polikliniği, çocuk polikliniği, laboratuvar, radyoloji ve aile planlamasının klima ve havalanması sağlandı. Çocuk kan alma ve emzirme odaları düzenlendi. Ameliyathane odalarının sayısı 4'e çıkartıldı. Hasta hakları birimi ve enfeksiyon komitesi kuruldu. SSK Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı ile devredilmesiyle birlikte 10 kadın doğum uzmanı, 16 ebe ve SSK kadın, doğum ve ameliyathanelerdeki tıbbi cihazlar ayrıca bize güç kattı. Ayrıca taşınabilir röntgen cihazı alındı. 1 adet ultrason cihazı, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 10 adet kuvöz hastanemize kazandırıldı."

Hastanelerindeki bütün bu yenilikler için devlet ve hastane imkanlarıyla 600 bin YTL kadar bir harcama yapıldığını ifade eden Başhekim Özer, yapılacak yeni projelerinin başında personel sayısını artırmak, infertilite polikliniği açmak, acil girişi binasının üzerinde görünüşü bozmayan 4 katlı bir bina inşa etmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber