Yılın kaliteli okulu seçiminde ilginç iddia...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Şubat 2006 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN BİR İCRAATI

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın ilk kez düzenlediği "yılın en kaliteli okulu" yarışmasına ilimiz, milli eğitim yetkilileri tarafından "Bizde bu düzeyde okul yok" demesi üzerine yarış dışı bırakıldı. Bu durum herkes tarafından şaşkınlıkla karşılanırken, Gaziantep'te çok sayıda kaliteli okul olduğu belirtildi. Milli Eğitim Müdürlüğünde bu bilginin kim tarafından verildiği merak edilirken, böyle bir yarışmada saf dışı bırakılmamız büyük tepki topladı. Bu olayı duyunca şaşırdığını söyleyen AKP Milletvekili Fatma Şahin, "Gaziantep'te çok sayıda kaliteli okul var, nasıl olur da bu sorumsuzluğu yapabilirler, bu kentin adını kötülerler"diyerek tepki gösterdi. Fatma Şahin, bu olayın üzerine gideceklerini ve sorumlular kimse, mutlaka hesap sorulacağını belirtti.

GENELGE GÖNDERİLDİ

Milli Eğitim, geçen sene vilayetlere genelge göndererek, açtığı bir yarışmaya katılım çağrısı yapmıştı. YIlın en kaliteli okulu yarışması için 250 görevli, bir dizi kritere göre il ve ilçelerde incelemelerde bulundu. Ancak aralarında şehrimizin de yer aldığı 28 il '"bizde bu düzeyde okul" yok dedi ve yarış dışı kaldı. Bu illerin arasında Gaziantep'in olması ise büyük şaşkınlık yarattı.

BİLGİYİ KİM VERDİ ?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ocak 2006 ayına ayına kadar süre tanıdığı yarışmada, ilimizden "kaliteli" okul olmadığına dair bilgiyi kimin verdiği merak konusu oldu. Zaman gazetesinin gündeme getirdiği haberde, ekonomik bakımdan iyi durumda olan bir çok ilin de yarışmaya katılmadığını yer verildi.

FATMA ŞAHİN ÖFKELİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin bu gelişmeyi duyunca büyük tepki gösterdi. Gazetemizi arayan Fatma Şahin, konuyu Vali Süleyman Kamçı ile görüştüğünü belirterek "bir kere Gaziantep'te çok kaliteli okullar olduğunu biliyorum. Bu kaliteyi elde eden şehrimiz, maalesef kaliteli yönetici konusunda fakirlik yaşıyor. Bu gelişme bunu gösteriyor"dedi.

KALİTELİ OKULU OLMAYANLAR BİLE BAŞVURDU

Türkiye'nin ekonomik bakımından iyi durumunda olan vilayetlerinden Adıyaman, Afyon, Amasya, Bilecik, Bitlis, Çanakkale, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Isparta, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Mardin, Muş, Niğde, Ordu, Sivas, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat, Bayburt, Ardahan, Iğdır ve Düzce illerinde kaliteli okul olmadığını beyan ederken, Bilecik, Erzincan, Isparta, Niğde, Uşak ve Bayburt kaliteli okulu olmamasına rağmen bazı okullarıyla yılın kalite ekibine seçilmeyi başardı.

KALİTE KRİTERLERİ ŞUNLARDI

- Öğrenci memnuniyetleri
- Dilek, öneri ve şikayetlerin dikkate alınması
- Öğrenme/öğretme yöntemleri
- Kantin, sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif faaliyetler
- Başarısızlıktan sınıf tekrarına kalan öğrenci sayıları
- Sınıfını doğrudan geçen öğrenci sayıları
- Bir üst okula yerleştirilen öğrenci sayıları
- Çeşitli yarışmalarda alınan sonuçlar
- Okulda üretilen projeler, kütüphaneden yararlanma
- Öğrenci ve veliden gelen şikayet sayıları
- Okulun diğer okullarla ve çevre ile olan ilişkileri

Listeye girmeyi başaran iller

- Adana: Yüreğin Karşıyaka Anadolu Tek. Ve End. Lisesi
- Ağrı: Ağrı Dağı Anadolu Lisesi
- Ankara: Altındağ Aydınlıkevler Tic. Mes. Ve And. İl .Lis
- Çankırı: Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu
- Denizli: Serinhisar Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu
- Diyarbakır: Şehit Namık Tümer İlköğretim Okulu
- Giresun: Bulanacak Anadolu Teknik ve meslek Lisesi
- Gümüşhane: Meraşal Çakmak Anadolu Anadolu Öğret. Lisesi
- Hakkari: Merkez Gazi İlköğretim Okulu
- İstanbul: Zeytinburnu Tekstil Meslek Lisesi
- İzmir: menderes İlköğretim Okulu

Haberi yazan: Gazi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber