İHL'lere meslekçi atanamadı

Söyledik MEB’i İnandıramadık İmam Hatiplere Bile Meslekçi Atama İmkansız

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Eylül 2013 09:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İHL'lere meslekçi atanamadı

MEB, İmam Hatiplere dahi meslekçi atayamayacak diye haber yaptığımızda örneklerle açıkladığımız halde kulak tıkayanlar şimdi aynı durumla karşı karşıya kalıyorlar.

İstanbul'da müdürlük için açık ilan edilen kurumlar arasında 23 tane İmam Hatip Lisesi var fakat MEB'in yönetmeliğine göre Sözlü Sınava çağrılan adaylardan (üç katına rağmen) sadece 11 tanesi İHL Meslek Dersleri Öğretmeni. İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin sayısı ise 70 civarında.

Yani İHL, Meslek Dersleri alanı dışında dolacak kadrolar.

Çok Programlı Liseler dahil Meslek Lisesi sayısı 30. Meslek Dersi Öğretmenlerinden Sözlü sınava çağrılanlar ise bir elin parmaklarını geçmiyor.

İstanbul bu işi yanlış yaptı demiyoruz fakat işin kuruluşu yanlış diyoruz. İşin mantığı hereksin kendi alanındaki kuruma atanması felsefesiyle kurgulanan Ek-1 de puan yönünden cömert davranılan kurumlara alan dışındaki atamalar önceliğe sahip olacak.

Branşı Matematik olan bir yönetici olarak özellikle meslek liselerine Meslek dersi öğretmenlerinin yada bu kurumda çalışmış o havayı solumuş kültür dersi öğretmenlerinin atanması işleyiş açısından da uygun olacaktır.

İstanbul atamalarında anlayamadığım üç katı uygulamasının nasıl hesaplandığı?

Örneğin Matematik Öğretmeni olarak Ortaokul, Lise, İmam Hatip Lisesi ve her Türlü Meslek Lisesine atanabildiğime göre üç katı hesabında hangi okullarda değerlendirilmiştir.

Okul öncesine baktığımızda boş Anaokulu sayısı 24 bu okullara Okul Öncesi Öğretmenleri ve Rehber Öğretmenler atanabiliyorlar. İkisini de topladığımızda üç katı etmiyor. Bunun sebebi tabii ki başvuranın olmaması kaynaklı da olabilir.

MEB'in tüm sakıncalarına rağmen Sözlü sınavda ısrar etmesi, sözlü sınavlarda yaşanan skandalların ülke gündemine oturmasına rağmen vazgeçilmemesi, eğitime doğal olarak ülke geleceğine etki etmektedir.

Buna rağmen ısrarını sürdüren bakanlığın uygulamasından sorumlu olan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki komisyonların da aynı türden skandallara imza atmamalarını ümit ediyoruz…

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber