03/03/2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2006 06:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 20.00'de, İstanbul Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek Siirtspor gecesine katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara'da saat 14.00'te, "Sivil Savunma Günü" dolayısıyla yapılacak kutlama törenlerine katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da saat 19.30'da, Türkiye AB ilişkilerindeki yeni dönem sebebiyle düzenlenecek kokteyle katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Edip Safter Gaydalı, TBMM'de saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 11.00'de Maslak Atatürk Sanayi Sitesi esnafını ziyaret edecek.
- CHP Kadın Kolları, 'Üç Devrim Yasası'nın kabulünün yıldönümü nedeniyle, saat 11.30'da Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk koyup basın açıklaması yapacak. Törene, İstanbul Milletvekili Güldal Okutucu da katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, saat 10.00'da haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirecek.
- Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve Devlet eski Bakanı Güneş Taner'in yargılanmasına, Anayasa Mahkemesi'nde saat 10.00'da yargılanmasına devam edilecek.
- Türk İmar-Sen tarafından, Ankara'da saat 11.00'de basın açıklaması yapılacak.
- Mağdur Öğretmenler ve Eğitim Emekçileri Derneği tarafından, saat 12.30'da Milli Eğitim Bakanlığı'na dilekçe verilerek basın açıklaması yapılacak.
- Tüm Bel-Sen tarafından, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı yapılacak.
- Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi Salonu'nda saat 20.00'de, "Bir Yıldıza Ulaşmak" isimli oyun sahnelenecek.
- Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi tarafından, saat 18.30'da ressam Hayati Misman'ın eserleri sergilenecek, saat 19.30'da Çankaya Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nca, Rus yazar Maksim Gorki'nin "Emek İşçileri" adlı oyunu sahnelenecek.
- Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı tarafından, saat 18.30'da "Cumhuriyetin Şimendiferi" adlı bir sergi açılacak.
- İstanbul Valisi Muammer Güler, saat 10.00'da kaymakamlar ve görevli personelle, BİLMER konusunda bir koordinasyon ve bilgilendirme toplantısı yapacak.
- Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, saat 11.00'de Zincirlukuyu Mezarlığı'ndaki mezarı başında anılacak.
- Ev sahipliğini YÖRET (Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı) ile birlikte CIF'ın ulusal bağlantısı olan SHAÇD'ın (Sosyal Hizmet Alanında Çalışanlar Derneği) yaptığı CIF (Council of International Fellowship) - Uluslararası Dostluk Derneği'nin Yönetim Kurulu, saat 09.00'da Valikonağı Caddesi Akkavak Sokak 19/11 Nişantaşı adresinde toplanacak.
- İstanbul Tabip Odası, saat 12.30'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Oditoryumu önünde, Mecburi Hizmet Uygulaması konulu bir basın açıklaması yapacak.
- Türkiye'de ilk kez CarrefourSA'da uygulanan Sihirli Şifre Kampanyası'nın tanıtımı, saat 15.00'te İçerenköy CarrefourSA'da yapılacak.
- Prof. Dr. Mehmet Altan, saat 19.30'da Tuzla İBB İG Kültür Merkezi'nde, "Türkiye Nereye Gidiyor" konulu bir konferans verecek.
- Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, 13.00-17.00 saatleri arasında, birliğin Büyükdere Caddesi Büyükdere Plaza 195/2'deki adresinde "Sigorta Tanıtımı ve Engellerin Sorunları" konulu bir seminer düzenleyecek. Seminere AK Parti Milletvekili Lokman Ayva ile CHP Milletvekili Ali Arslan da katılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
-------------------------

Oyak Genel Müdürü Ulusoy'un bilgilendirme toplantısı
- Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, saat 10.00'da Oyak Bank Genel Müdürlüğü'nde bilgilendirme toplantısı yapacak.

Uluslararası Yapı-Turkeybuild 2006 İstanbul Fuarı
- Uluslararası Yapı-Turkeybuild 2006 İstanbul Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak.

Ulusal Kalite Hareketi İyiniyet Bildirgesi
- Türk Hava Yolları (THY), Genel Müdür Temel Kotil ve KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Subaşı'nın katılımıyla ''Ulusal Kalite Hareketi İyiniyet Bildirgesi''ni imzalayacak.

6. Telekomünikasyon Arenası
- Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi tarafından İstanbul'da düzenlenen ''6. Telekomünikasyon Arenası'' sona erecek.

"Cep Telefonunun Zararları ve Elektromanyetik Dalgalar'' konulu konferans
- Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Şeker, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Kulübü'nce Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenecek ''Cep Telefonunun Zararları ve Elektromanyetik Dalgalar'' konulu konferansta konuşacak.

'Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan canlı performans
- Türkiye'nin ilk çocuk senfoni orkestrası olma özelliğini taşıyan "Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası", ilk canlı performansını saat 11.30'da Swissotel The Bosphorus İstanbul'da gerçekleştirecek.

Türkiye İstatistik Kurumu, aylık ve yıllık enflasyon rakamlarını açıklıyor
- Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat ayı itibariyle TÜFE ve ÜFE bazında aylık ve yıllık enflasyon rakamlarını açıklayacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
---------------------

Irak'ta durum
- Irak'ta direnişçilerin işgal güçlerine karşı mücadelesi devam ederken, iç savaş çıkarma peşinde olanların mukaddes mekanlara ve masum Iraklılar'a saldırıları devam ediyor.

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta 15 Aralık 2005 tarihindeki seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmasıyla hükümet kurma çalışmaları hız kazandı. Koalisyon hükümetinin kurulmasının beklendiği ülkede taraflar arasındaki pazarlıkların haftalar; hatta aylar sürebileceği belirtiliyor.

Şaron'un sağlık durumu
- 4 Ocak 2006 tarihinden bu yana 4 kez ameliyat edilen ve komada bulunan İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Doktorlar, Şaron'un Hadassah Hastanesi'nde kalmasına karar verdi.

İran'ın nükleer programı
- İran'ın nükleer programı ile ilgili tartışmalar devam ederken, İranlı üst düzey nükleer yetkili Ali Laricani başkanlığındaki İran heyeti, Viyana'da İngiltere, Fransa ve Almanya yetkilileri ile bir araya gelecek.

Avrupa'da kuş gribi tedbirleri
- Avrupa ülkeleri kuş gribine karşı önlemler almaya devam ediyor.

Hamas, Rusya'yı ziyaret ediyor
- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Filistin seçimlerinin ardından Rusya'ya davet ettiği Hamas heyeti Moskova'ya gidiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber