Ankara'da geçit yapıldı trafikte ölümler arttı

Haber Giriş : 03 Mart 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da alt ve üst geçittlerin yapılmasıyla sürücüler daha hızlı araç kullanmaya başladı. Yayalar araçların içinden karşıdan karşıya geçmeye çalıştı. Sonuçta trafik kazaları çoğaldı

Büyükşehir Belediyesi Trafik Daire Başkanı Ender Kaplan, başkentin trafiğini rahatlatmak için yaptıkları alt ve üst geçitlerin, kazaları artırdığı söylemişti. Muhabirimiz Behzat Miser'in çektiği fotoğraf Trafik Daire Başkanı'nı doğruluyordu. Konya yolundaki Fen Lisesi altgeçidinde yolun karşısına geçmeye çalışan 70 yaşındaki Ziya ve Makbule Han çiftine 34 AY 1440 plakalı bir otomobil çarpttı. Çift olay yerinde yaşamını yitirdi. Sürücü ise gözaltına alındı.

Başkentte geçitlerde artan trafik kazaları ve sönen yaşamlar Ankara Büyükşehir Belediyesi Trafik Daire Başkanı Ender Kaplan'ın dün açıklama yapmasına neden oldu. Ender Kaplan, Konya, Eskişehir, Samsun, İstanbul yolları üzerindeki kavşaklara transit araç geçişleri için yapılan alt ve üst geçitlerin ulaşımı rahatlattığını söyledi ve devam etti 'Ancak'...

'Sorun bilinçsizlik'
İşte o ancak çok anlamlıydı. Sürücüler yeni yapılan yollarda daha fazla sürat yapıyordu. Son yıllarda yollar üzerinde yapılan yeni alt ve üst geçitlerde ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları yüzde 15 oranında artmıştı. Kazalarından artmasından sürücüleri ve yayaları sorumlu tutuyordu. Bilinçsizlikten yakınıyordu Belediye Trafik Daire Başkanı ve ekliyordu: "Biz yolları süratli araç kullanılsın diye değil, kapasite artırımı için genişletiyoruz. Başkentin içinden geçen şehirlerarası yolların ana kavşak noktalarına yapılan geçitlerinde kazaların artmasında yayaların da payı var. Bu yerlerde yayalar için de üst geçitler olmasına rağmen, yayalar yine de otomobillerin arasından karşıya geçmeye çalışıyor."

Kamera konulacak
Ender Kaplan, TBMM'deki Trafik Kanunu'nda değişimi öngören yasa tasarısının kabul edilmesi halinde alt ve üst geçitlere kameralar yerleştirileceğini anlattı. Böylece trafik ihlali yapan kişilere cezai işlem uygulayabileceklerini belirten Kaplan, ceza oranlarının yüksekliği göz önüne alındığında, kameraların kazaları azaltacağını söyledi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber