TBMM'de memur, şef, garson, aşçı biraraya gelip koro oluşturdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2006 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de görevli müdür, müdür yardımcısı, memur, şef, garson, aşçı ve hizmetli bir araya gelerek Türk Sanat Müziği Korosu oluşturdu.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın desteği, Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Feridun Keşir'in önerisi ile kurulan TBMM Personel Korosu Türk Müziği Topluluğu'nun seçmelerine 120 personel katıldı.

Seçmelerini TRT Ankara Radyosu Şef Sanatçısı Vedat Kaptan Yurdakul'un yaptığı koro, 10'u saz heyeti, 40'ı solist olmak üzere 50 kişiden oluştu. Koro, 8 haftalık bir eğitimden sonra, ilk konserini Milli Egemenlik Haftası'nda TBMM'de verecek. Yasama Yılı'nın kapanışında, Temmuz ayının ilk haftasında da ikinci konserini verecek olan koronun repertuarında, Atatürk'ün sevdiği parçalar ile Türk müziğinde klasikleşmiş eserler yer alıyor.

SESLENDİRİLECEK PARÇALAR

Koro, ilk konserinde, "Ezelden Aşinanım Ben, Yanık Ömer Her Savaştan, Cana Rakibi Handan Edersin, Havada Bulut Yok, Bülbülüm Altın Kafeste, Yemenimin Uçları, İzmir'in Kavakları, Eğilmez Başın Gibi, Mani Oluyor Halimi Takrire Hicabım, Kırmızı Gülün Ali Var, Dağlar Dağlar Viran Dağlar, Pencere Açıldı Bilal Oğlan, Mayadağdan Kalkan Kazlar, Şu Dalmadan Geçtin mi, Gemim Gidiyor Baştan, Kara Bulutları Kaldır ve Çile Bülbülüm Çile" eserlerini seslendirecek.

Personel korosu, çalışmalarını her pazartesi günü mesai bitiminden sonra Sabit Osman Avcı Eğitim Tesisleri'nde yapacak.

Personelden gelen yoğun talep üzerine koronun oluşturulmasına karar verildiğini belirten Feridun Keşir, yeni yasama yılında da Türk Halk Müziği Topluluğu oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Keşir, TBMM'de görevli müdür, müdür yardımcısı, memur, şef, garson, aşçı ve hizmetli ile park ve bahçeler müdürlüğü çalışanının da aralarında bulunduğu 50 kişiden oluşan koronun, hem personelin kaynaşmasını sağlayacağını hem de yoğun Meclis gündeminin stresini atma imkanı bulacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber