Özel okulların sınavının aidat kavgası

Haber Giriş : 03 Mart 2006 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel okullar bu yıl ilk kez Ortaöğretim Kurumları Sınavı ile öğrenci alacak. Ancak sınavın başvurusundan alınan ücrete kadar hemen her düzenleme özel okulların bölünmesine neden oldu.

Türkiye Özel Okullar Birliği'nin öğrencilerden sınav ücreti olarak 33 YTL para talep etmesini, yasa dışı olarak nitelendiren Ege Bölgesi Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Doğanata, alınması gereken ücretin 10 YTL olduğunu, önce Danıştay'a sonra da Rekabet Kurulu'na başvuracaklarını söyledi.

YÖNERGE VAR

Türkiye Özel Okullar Birliği Sınav Yürütme Kurulu Başkanı Nurullah Dal ise, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylanan yönergeye göre her öğrenciden yerleştirme ve tanıtım ücreti 13 YTL kılavuz ücretine ek 20 YTL aldıklarını belirtti. Sınava girmek için OKS'den ayrı bir kılavuza ihtiyaç olmadığını söyleyen Doğanata, ? İstanbul derneği, kendini bakanlığın yerine koyarak, valiliklere genelge gönderip, sanki bu sınavı ve yerleştirmeyi kendi yapacakmış gibi gösterip, velilerden, sınav ve yerleştirme parası olarak 33 YTL talep ediyor. Bu, yasadışı bir para? dedi.

Öğrencilerden rant elde etme amacında olmadıklarını söyleyen Nurullah Dal ise, resmi bir sıfatları olduğunu ve yönerge ışığında sınavları yaptıklarını belirtti. Dal, şunları söyledi:

?Yasadışı bir faaliyette bulunmuyoruz. Geçen sene sınavı sadece biz yaptığımız için sınav ücreti 40 YTL idi. Doğanata, bu duruma tepki göstermemişti.?

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber