Ahlat Mağara Evleri turizme kazandırılacak

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Ahlat'ta bulunan Mağara Evlerin turizme kazandırılması ile ilgili proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ahlat Mağara Evleri turizme kazandırılacak

Vali Yurdakul, Bitlis'i jeopark alanı ilan ettiklerini belirterek, "Jeopark alanların içerisinde özellikle Bitlis, Ahlat Selçuklu Mezarlığı ve aynı zamanda Ahlat Mağara Evleri'de önemli bir jeosit olacaktır. İnşallah dünya çapında Ahlat'ımızı da hem maddi değerleri ile hem de manevi değerleri ile en önemlisi de yetişmiş, nitelikli Aydın, lider insanlarımızla, gençlerimizle, kardeşlerimizle tanıtmış olacağız. Bu bakımdan ben fevkalade mutlu oldum" dedi.

AHLAT MAĞARA EVLERİ

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve içinde Anadolu'nun ilk Budist mabedinin de bulunduğu "Mağara Evler" bilim adamlarının yaptığı araştırmalar neticesinde yaklaşık 500 mağara evin olduğu tespit edildi. Türkiye'nin ikinci Hasankeyf'i olmaya aday olan Harabaşehir Mahallesi'ndeki 'Haraba Şehir'de de birkaç katlı mağara evler bulunmakta. Bilim adamları tarafından ilçede yapılan çeşitli çalışmalarda ise 500'den fazla mağara evin olduğu ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber