Evrimcilerden MEB'e dilekçe

Haber Giriş : 04 Mart 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD), 'evrim teorisinin temelsiz olduğu'na dair ifadelerin biyoloji ve fen bilgisi ders kitaplarından çıkarılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) dilekçe verdi.

Dernek üyesi bir grup, dün Güvenpark'ta toplanarak fen ve biyoloji ders müfredatının değişmesine ilişkin dilekçeyi MEB'e teslim etti. Daha sonra basın açıklaması yapan grup, Milli Eğitim Temel Kanunu ve buna göre belirlenen eğitim programlarında yer alan ders kitaplarında 'evrimin temelsiz ve dayanaksız olduğuna' dair ifadeler bulunduğunu ve yaradılış görüşüne yer verildiğini belirterek, bunun Anayasa'nın laiklik ilkesine aykırı olduğunu savundu.

ÜKD, daha önce de Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı biyoloji ve fen bilgisi ders kitaplarında 'yaradılışçı yaklaşım'ın bilimsel bir teori gibi sunulmasına tepki göstermişti. Derneğin bu amaçla hazırladığı bildiriye yaklaşık 700 akademisyen imza atmıştı. 'Yaradılışçı yaklaşım'ın anlatıldığı ve 'evrim teorisinin temelsiz olduğu' yolundaki iddiaların ders kitaplarından çıkarılmasını talep eden metin Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulmuştu. Bilim adamlarının bu girişimi 21 Şubat 2005 tarihli Radikal'de manşetten duyrulmuştu.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber