Polislere göre aldıkları rüşvet değil, yemek parası üstüymüş!

Haber Giriş : 04 Mart 2006 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından Kapıkule Sınır Kapısı'na yönelik gerçekleştirilen ?rüşvet? operasyonu kapsamında ?suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, zincirleme şekilde cebri irtikap ve bu suça iştirak? iddiasıyla tutuklanan 19'u tutuklu 27 polis memur dün hakim karşısına çıktı.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tüm polisler ile avukatları katıldı. Mahkeme başkanı sanıkların, kimlik bilgilerini aldıktan sonra iddianameyi okudu. İddianamenin okunmasının ardından geçilen duruşmada mahkeme heyeti, salona kurulan büyük sinevizyondan, gizli kamera görüntüleri sanıklara izletilerek, konu ile ilgili tek tek savunmalarını aldı. Sanıklardan Kapıkule Sınır Kapısı Amirliği'nde görevli Komiser Cemil Süren, emrindeki memurların yapılan işlemler karşılığında para aldıklarını görmediğini söylemesi mahkeme başkanını kızdırdı. ?Görüntülerde senin de para aldığın açıkça görülüyor. Pasaportun içinden aldığın paralar ne?? sorusuna Komiser Süren, ?Görüntülerdeki para paylaşımı değildir. İddiaları kabul etmiyorum.? dedi.

Polis memuru Gökhan Sönmez ise görüntülerdeki para alışverişinin rüşvet olmadığını iddia etti. Sönmez'in, ?Çalıştığımız şubeden dışarı çıkamadığımız için dışarı çıkan arkadaşımıza yemek siparişi veriyorduk. Görüntülerdeki para alışverişi ise sipariş için verdiğim paranın üstüdür.? demesi üzerine Mahkeme Başkanı, ?Peki bu pasaportun içinden aldığın paralar da mı verdiğin siparişin üstü?? sorusuna ise, ?Pasaportun içindekiler para değil. Onlar yapılması gereken evraklar.? cevabını verdi. Mahkeme Başkanı, ?Sen yapılması gereken evrakı hızlı bir şekilde avucunda buruşturup hiç bakmadan cebine mi atarsın?? sorusuna Sönmez, ?İşim yoğun olduğu için bakmaya fırsat bulamıyordum. Bu kağıtlara daha sonra müsait bir zamanda bakıyorum.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber