Kredi kartı affında son başvuru tarihi 1 Mayıs

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kredi kartı affıyla ilgili kanun 1 Mart'ta yürürlüğe girdi. Yasadan yararlanmak isteyenlerin 60 gün içinde başvuru yapması gerekiyor

Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'ndan, yasanın yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendisine dönem sonu borcunu ödemesi için ihtar çekilmiş veya haklarında icra takibi başlatılmış ya da 31 Ocak 2006 tarihine kadar temerrüde düşmüş olanlar yararlanabilecekler.

Yasadan yararlanacak olanlara, 60 gün içerisinde başvurularını yapmaları koşulu getirilirken, başvurular PTT yoluyla 'iadeli taahhütlü' veya noterden gönderilecek 'ihtarname' aracılığıyla yapılacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, yaptığı açıklamada, Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun 1 Mart'ta yürürlüğe girdiğini hatırlattı ve söz konusu kanunun geçici 4. maddesinden faydalanacak kart hamillerinin dikkat etmesi gereken hususları açıkladı. Coşkun'un açıklamasında öne çıkan noktalar şöyle:

İlk taksit peşin

Kredi kartı borçları yeniden yapılandırılan kart hamilleri ilk taksidi peşin ödeyecekler.
Herhangi bir taksit vadesinde ödenmezse, bu madde ile sağlanan haklar ortadan kalkacak.
Yeni düzenlenecek olan ödeme planının, yasanın öngördüğü usul ve esaslara uygun olmadığı düşünülüyorsa, tüketiciler; yeni ödeme planı imzalamak, ilk taksidi ödemek ve plan doğrutusuda ödemeye devam etmek koşuluyla, ödeme planına itiraz edebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber