ÖSS'de adaylara kolaylıklar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2006 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS kimliklerini sınava kısa bir süre kala kaybeden adaylar, artık sınava alınmama korkusu yaşamayacak. Adayların, sınav kimliklerini yeniden çıkarabilmek için Ankara'ya gelmelerine de gerek kalmayacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "sınav belgesi olmadığı için sınava giremeyen aday kalmayacağını" açıkladı.

Yarımağan, bu yıldan itibaren, ÖSS'de adaylara kolaylık sağlamak için birtakım kararlar aldıklarını, bunlardan birinin de sınava giriş ve kimlik belgesini sınava kısa bir süre kala kaybeden, eline hala ulaşmayan veya belgesini koyduğu yeri bulamayan adayları ilgilendirdiğini bildirdi.

Mevcut uygulamada sınava giriş ve kimlik belgesinin, sınav tarihinden bir hafta öncesine kadar ÖSYM'ye postayla başvurarak istenebildiğini kaydeden Yarımağan, ancak bir hafta kala adayın şahsen veya bir yakını aracılığıyla bu belgeyi isteyebildiğini, kimlik belgesi sadece Ankara'da çıkarıldığı için de Ankara'ya gelmek zorunda kaldığını anlattı.

Belgesini sınav günü kaybeden adayların ise sınava giremediklerini ifade eden Yarımağan, "Benim tahminime göre her yıl, son dakika telaşıyla sınava giriş ve kimlik belgesini bulamayan veya kaybeden yaklaşık 100 aday sınava giremiyor. Biz sınav belgesini kaybettiği için sınava girememeyi ortadan kaldırıyoruz" dedi.

ÖSYM'nin Türkiye genelinde 150 sınav merkezi bulunduğunu ifade eden Yarımağan, belgesini çıkarmak için başvuracak adayların bilgilerinin, Ankara'daki merkezin denetimi altında adayın bulunduğu yerdeki sınav merkezine aktarılacağını kaydetti.

Yarımağan, ÖSS adaylarının ilk kez bu yıldan itibaren sınav esnasında "tuvalet izni" kullanmaya başlayacaklarını ifade ederek, bu amaçla sınavın yapılacağı her binada "bina denetim görevlisi" sıfatıyla bir kadın, bir erkek görevlendireceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber