Katsayı mağdurlarına müdahil olun çağrısı

Yargıda 28 Şubat davası devam ederken Selçuk Özdağ, üniversite yolunda mağdur olan milyonlara seslendi: Belgeleri isteyin hakkınızı arayın. Bu demokratikleşmeye de katkıdır.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Katsayı mağdurlarına müdahil olun çağrısı

HAKKI KURBAN

Saadet Partisi'nin, 28 Şubat davası çerçevesinde kapatılan Refah ve Fazilet Partilerinin haklarının iadesi için dava hazırlığı yaparken, bir çağrı da katsayı mağdurlarına geldi. AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, üniversite sınavında 'katsayızede' olanlardan davaya müdahil olmalarını istedi:

- AYNI DOĞRU, FARKLI PUAN: 1998'de bir katsayı ucubesi çıkaılmıştı ve bir milyon genç, üniversitelere girerken mağduriyet yaşadı, hayatları mahvoldu. Soruları doğru cevaplayıp 450 puan alan öğrencinin puanı, meslek lisesi mezunuysa 350'ye düşürebiliyordu. Normal liselinin doğru sorularıyla meslek liselinin veya İmam Hatip'linin doğru cevabı aynı, puanları farklıydı.

- BELGE İSTESİNLER: Bu gençler, 1998-2011 yılları arasında süren bu mağduriyetin hesabını mahkemelerde sormak üzere 28 Şubat davalarına müdahil olmalı. Müracaat dilekçelerinde, çalınan haklarını gösteren belgeleri ÖSYM'den istemeli ve belgelerle 28 Şubatçılardan hesap sormalı.

HAYAT ZİNDAN OLDU

MESLEK liseleri ve imam hatip okulları genellikle gariban Anadolu çocuklarından oluşuyor. Buralardan bir doktor, hakim, savcı çıkmasın diye katsayı uygulamasını getirdiler. Gençler, hayatlarını zindan edenlerden hesap sorup demokratikleşmeye katkı yapmalı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber